Последният филм за пръстена е златна мина

26.12.2003 г.
Последният филм за пръстена е златна минаНадхвърляйки всички очаквания “Властелинът на пръстените: Завръщането на краля” изпревари доста предните две части на легендарната трилогия и натрупа рекордни суми, за краткия период, в който филмът се върти по кината (от около една седмица).

Естествено в никакъв случай не би трябвало да се изненадваме, че последният епизод на Питър Джаксън е доста доходоносна златна мина, която за една седмица донесе на създателите си 125.1 милиона долара от прожекции в Америка и около 26 милиона долара от прожекции в Англия. След като се прибавят и натрупаните печалби от всички останали краища на света се получава невероятната сума от около 246 милиона долара, което да си кажем честно е една огромна сума пари.

"Това отразява добрия край на трилогията – икономически и емоционално – каза президентът на на “New Line”, докато си поръчваше златно коледно дръвче, на което отдавна бил хвърлил око – Този безпрецедентен успех, който доведе до такива големи печалби говори само за високите достойнства на филма, който Питър Джексън и неговият екип създадоха. Това надхвърля първоначалните ни очаквания на всякакво ниво.”

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.