Кралят е коронуван!

02.03.2004 г.
Кралят е коронуван!Най-щастливият мъж на света тази сутрин без съмнение е Питър Джаксън. След като две години беше пренебрегван, “Властелинът на пръстените” доказа качествата си на церемонията по награждаването, като спечели “Оскар” в 11 категории, между които за “най-добър филм”, “адаптиран сценарий”, “визуални ефекти” и естествено в категорията “най-добър режисьор”.

Статуетки грабнаха също така София Копола за “Загубени в превода”, Рене Зелуегър за поддържащата си роля в “Студена планина”, Тим Робинс също беше отличен като най-добър поддържащ актьор. Шон Пен открадна статуетката в категория “най-добър актьор” точно под носа на Бил Мъри.  

А що се отнася до самото шоу, невероятният Били Кристъл ни увери, че 76-тото раздаване на наградите на Филмовата Академия ще е едно от най-добрите. Пристигането на червения килим, както и цялата церемония бяха по-бляскави от всякога.

Кулминацията на вечерта включваше представяне на Бен Стилър и Оуен Уилсън, пародия на Робин Уилямс и Били Кристъл и вдъхновен номер на Джак Блек и Уил Ферел.

От друга страна качеството на речите на тазгодишното шоу беше изключително ниско. Чарлийз Терън например дори успя да поблагодари на адвоката си.

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.