Док Ок: От Човека до заплахата

	Док Ок: От Човека до заплахатаДок Ок - един от най-популярните злодеи от комиксите за Спайдър-мен, се появява ма първи път в в книжката The Amazing Spiderman #3, излязла от печат през 1963 г. Той незабавно се превръща в един от най-трудно преодолимите противници на Спайдър-мен. Според комикса, всяко от пипалата на Oк може да се движи със скорост 30 метра в секунда и да удря със силата на пневматичен чук. Изключително мощните пипала му позволяват да вдигне автомобил от земята, да стрива на прах тухли, да се захваща за бетонна стена и да се носи над жертвите си, като се издига във въздуха.

“Док Ок е любимец на феновете и за нас визуалния потенциал на толкова популярен герой бе от много голямо значение”, отелязва Сам Рейми. “Мисля, че всички ние съвсем естествено се влюбихме в Док Ок.”

“Алфред Молина е направо удивителен като Ото Октавиъс/Док Ок”, казва Арад. “Той успя да пресъздаде всички богати на образа, лицево, чрез езика на тялото и особено чрез плътния си глас. Настроенията, прозренията, човечността, тъгата и надеждата — в неговото изпълнение има всичко”.

В добавка към пресъздаването на широкия обхват от емоции, Молина трябвало усилено да поработи със своите четири неодушевени колеги — сръчните пипала на Док Ок, с които актьорът трьбвало да координира и съобразява всичките си движения. Той репетирал месеци с Рейми, кукловодите от “Edge FX” и дизайнерите на сложно конструираните израстъци.

Пълният костюм на Молина заедно с пипалата тежал между 40 и 50 килограма, в зависимост от това какво действие се изисквало за сцената. Всяко от пипалата можело да се движи във всички посоки. Всяко 10-метрово пипало се състояло от 76 отделни части.
Copyright © 2024 Dir.bg.