Какво ще предложат видеотеките през юли

7.07.2004
Какво ще предложат видеотеките през юлиНепоносима жестокост” е сред най-добрите интелектуални комедии, които можете да гледате през 2004 г. Интлектуална не в смисъл на засукана, а просто като намек, че съдържа нещо повече от тинейджърски хумор и дългокраки блондинки.
По-напредналите киномани ще включат, че става въпрос за сатира, което е близко до акъла след като са намесени братя Коен. Всички останали могат спокойно да се наслаждават на Джордж Клуни и Катрин Зета-Джоунс, които са наистина жестоки.

Ако този не ви се е сторил достатъчно смешен, пробвайте с британски хумор.

51-ят щат” е английски екшън в най-добрите традиции на “Две димящи дула” и “Гепи”. Сюжетът е общо взето обикновен, но начина, по който е разказан и откаченото присъствие на двойката Самюъл Джаксън – Робърт Карлайл придава на историята необикновена, комична пикантност.

С майтапите до тук. Вече сме в тежката категория.
Макар, че трудно може да мине за типичен филм на действието, “Апокалипсис сега – режисьрска версия” е най-близо до жанра екшън-драма. Филмът на Франсис Форд Копола ни се представя в целия си мрачен блясък, с неподозирана острота за онези, които го гледат за първи път и с любопитни подробности от “пейзажа” за зрителите на съкратения вариант.

От военната драма да преминем към екзистенциалната.
Всички мои познати” с Ал Пачино е малко песимистичен, но разказва вечно любопитната история за задкулисния свят на шоубизнеса, където фалшивия блясък твърде лесно помръква.
А сега най-интересното – интригата, била тя юридическа или криминална.

Присъда за продан” е по роман на Гришам, което е достатъчна препоръка за почитателите. Филмът е доста динамичен за съдебна драма и разполага с таен коз в лицето на актьори от класата на Джийн Хекман и Джон Кюсак.
А кримката в този случай не е типичния трилър, а по-скоро психологическа надпревара между котка и мишка.

В “Играта на Рипли” Рипли е същият тип от “Талантливият мистър Рипли”, но от друг роман на Патриша Хайсмит. Може би сте гледали “Американският приятел” на Вим Вендерс (екранизация на същото произведение), а може и да не сте и тогава сигурно ще ви е любопитна самата история. Така или иначе Джон Малкович е неустоим като подмолен злодей.


Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.