"Хрониките на Ридик" - за филма

• Роклята на Джуди Денч във филма “Хрониките на Ридик” била направена от сваровски кристал.

• Австралийката Риана Грифит е трябвало да се яви на прослушване за ролята на Джак от "Пълен мрак" с новото име Кира в "Хрониките на Ридик". Кастингът бил на много високо ниво. Вин Дизел застанал зад Грифит, но й казал, че трябва да бъде обучена. Грифит наела треньор, за да учи кикбокс, но имала само три седмици да се подготви за кастинга. Ролята получила Алекса Давос. Грифит пък е гласът от видео-играта "Хрониките на Ридик", която има за цел да свърже "Пълен мрак" с "Хрониките на Ридик". За тези, които говорят, че Грифит не била избрана на кастинга, защото не била достатъчно красива, Грифит се изявява като модел и е успешна актриса и художничка.

• Вин Дизел искал Джуди Денч да играе ролята на Ареон от расата на Стихийните и положил доста, за да я убеди. Дългогодишен почитател на Денч, той непрекъснато пълнел гримьорната й с цветя и й повтарял, че няма да започнат кастинга докато тя не се съгласи да играе ролята.

• След като "Пълен мрак" (2000) отбелязва големи продажби на DVD, компанията Universal решава да направи продължение на филма.

Сценаристът и режисьор Дейвид Туохи написал сценария не за едно, а за три продължения. Той и Вин Дизел ги сложили в специални кожени папки и ги представили на компанията. Първата папка била заключена с ключе.
Copyright © 2024 Dir.bg.