Във видеотеките през септември

03.09.2005 г.
Във видеотеките през септемвриАко през септември ви се догледа филм в къщи, можете да избирате сред скорошни и по-отдавнашни заглавия, някои от които никога не са излизали по българските екрани.

Любовна песен за Боби Лонг”, “Да бъдеш Джулия” и “Лемъни Сникет: поредица от злополучия” са най-добрите предложения за любителите на не-жанровото кино. В първия Джон Траволта се превъплъщава в странен персонаж – кръстоска между битник и Пигмалион; във втория Анет Бенинг го раздава примадона в криза на 40-те, която си хваща млад любовник; а в третия Джим Кери отново е злодей в една мрачна приказка с не-щастлив край.

По-отдавнашните и може би позабравени филми са “Дони Браско” и “Седем години в Тибет”. Но компанията на Ал Пачино и Джони Деп или пък на Брад Пит е достатъчно обещание да прекарате добре сред гангстерски престрелки или във величественото подножие на Хималаите.

За почитателите на по-”антични” киноистории са стилната кримка “Арсеник и стари дантели” (1944) и “Север-северозапад” - един от най-добрите филми на Хичкок.

Сред “пропуснатите” от киносалоните заглавия се открояват “Мария, изпълнена с благодат” - за млада колумбийка, която се превръща в “муле” на дрогата; философската притча “Мъжът от влака” с Джони Холидей и “Момиче от Джърси”, който отбеляза началото на края за двойката Бен (Афлек) и Джен (Лопес).

По-необикновено обещание крият два документални филма: “Живот в дълбините” и “Докосване до пустотата”. Първият е заснет от самия Джеймс Камерън, а вторият разказва за двама алпинисти в перуанските Анди.

Винаги можете да си купите Специалното издание на “Гладиатор”, но ако сте истински колекционер, предстоят ви омагьосващи часове в компанията на несравнимата Грета Гарбо (“Ана Каренина”, “Дамата с камелиите”, “Мата Хари”, “Кралица Кристина” и “Ниночка”), както и на любимия бунтар на американското кино – Джеймс Дийн (“Бунтовник без кауза”, “На изток от рая” и “Гигантът”). Приятно гледане!

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.