Том Круз - ставаш добър, когато работиш с най-добрите

Том Круз - ставаш добър, когато работиш с най-добритеПостепенно Круз печели одобрението на колегите си и на публиката за работата си с най-изявените актьори в Холивуд: с Пол Нюман във филма на Скорсезе “Цветът на парите”; с Дъстин Хофман в отличения с “Оскар” филм на Бари Левинсън “Рейнман” /1988/; в "Роден на 4-ти юли"/1989/ на Оливър Стоун (“Оскар” за режисура); с актрисата и своя бивша съпруга Никол Кидман в романтичния приключенски филм “Далече, далече” /1992/ на Рон Хауърд; с Джак Никълсън в “Доблестни мъже” /1992/ на Роб Райнер; в "Интервю с вампир" /1994/ на сценариста и режисьора Нийл Джордан.

Круз продължава да работи с най-известните кинематографисти, в резултат на което неотдавна публиката го видя във филма на “Paramount Pictures” "Невъзможна мисия" на Брайън де Палма. Филмът е заснет в Лондон и Прага и е първият реализиран от Круз продуцентски проект в съдружие с партньорката му Пола Уогнър под егидата на тяхната компания “Cruise/Wagner Prod.”, основана през 1993 г. Изпълненията му се приемат възторжено и от критиката и от публиката. През 1989 г. Том Круз печели номинация за “Оскар” и “Златен глобус” за най-добър актьор за образа на Рон Ковик в "Роден на 4-ти юли".

През 1990 г. печели наградата за любим киноактьор. През 1991 г. получава Наградата “American Cinema” за особени постижения. През 1993 г. е номиниран за “Златен глобус” за образа на лейтенант Даниъл Кафи в “Доблестни мъже” и наградата "Актьор на десетилетието" на Чикагския филмов фестивал. През 1994 г. е отличен и от Харвардския университет и получава втори път наградата на публиката за любим киноактьор. През 1996 г. Круз получава престижната награда на Американската филмотека. Тя се дава ежегодно на изключителен актьор от развлекателната индустрия със значителен принос в изкуството на киното и видеото. Круз дебютира като режисьор през 1993 г. Режисира половинчасов епизод - “Frightening Frammis”, по разказ на Джим Томпсън за телевизията. В проекта участват Питър Галагър, Изабела Роселини и Нанси Травис. След "Джери Магуайър" Круз ще участва с Никол Кидман в “Eyes Wide Shut” на Стенли Кубрик. Снимките на този филм на “Warner Bros.” започнаха през есента на 1996 г. във Великобритания.
Copyright © 2024 Dir.bg.