Във видеотеките през месец юни

06.06.2006 г.
Във видеотеките през месец юниНай-хубавото нещо, което може да ви се случи, прибирайки се от видеотеката през юни, е да гледате един след друг “Мюнхен”, “Целувки с неочакван край” и “Отвъд морето” (не непременно в този ред). Първият е политически трилър, от типа, на който въобще не сме предполагали, че е способен Стивън Спилбърг, разказва за събития, последвали кървавия атентант по време на Олимпийските игри в Мюнхен през 1972 г. Вторият е неочаквано добър разножанров дебют, в който Робърт Дауни-син играе ролята на крадец, взет за актьор, който трябва да се превъплъти в частно ченге (от “черния” период), а Вал Килмър е менторът му... гей. Третият е превъзходна музикална драма с Кевин Спейси, пресъздаващ биографията на певеца Боби Дарин.

Ако вече сте ги гледали, ви остават още няколко наистина добри предложения в групите на “показаните” и “никога невижданите” филми. В първата водещо място заемат “Поверително от Ел Ей“ и “Играта”, които можете да си купите и да превъртате винаги, когато се ядосате, че киното е спряло да произвежда наистина интригуващи сюжети. Следват ги издигнатият почти в класика екшън “Скорост” и нелошият трилър “Теория на конспирацията”. За почитателите на комедийния и романтичния жанр се предлагат по-старият “Обект на желание”, където Дженифър Анистън се оказа влюбена в гей, и съвсем пресните “Гордост и предразсъдъци” и “Казанова”.

В групата на “директно на DVD и VHS” се открояват три чудесни европейски трагикомедии. Английският филм “Дами в лилаво” е романтична история за възрастни англичанки, които се влюбват в млад поляк. “Будю” е римейка на “Будю спасен от водите” (1932, реж. Жан Реноар), който освен че е модернизирал историята, разполага с несравнимата “досадност” на Жерар Депардийо. А “Кралици” ще ви достави удоволствие с огнените испанки Вероника Форке, Кармен Маура и Мариса Паредес, дълбоко шокирани от факта, че синовете им участват в първата масова гей-сватба.

За любителите на по-драматични сюжети са “Тайнствена кожа” на малко познатия у нас американски режисьор Грег Араки (“The Doom Generation”), който деликатно разглежда темата за сексуалното насилие сред малолетни, както и “Двоен агент”, в който Шарън Стоун и Рупърт Евърет ни представят реални събития от живота на легендарния разузнавач Ким Филби и неговата съпруга. Приятен избор!

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.