Във видеотеките през август

06.08.2006 г.
Във видеотеките през августВ разгара на летните жеги май е по-добре да си останете вкъщи с хубав филм под ръка, а защо не и с няколко.

Сред добрите развлекателни предложения през август e “Братовчед ми Вини”, в който малко позабравеният Джо Пеши го раздава печен нюйоркски адвокат, а също и “Целуни ме” - една от най-приятните романтични комедии с Дрю Баримор.

Подходящо некомично киноразвлечение е антиутопията “V като Вендета”, където Натали Портман е сащисана англичанка, на чийто път се изправя маскиран отмъстител, а действието се развива в едно доста футуристично бъдеще. В същата филмова категория е и историческата драма “Новият свят” (може би си спомняте режисьора Терънс Малик от “Тънка червена линия”), в която Колин Фарел надява униформата на Джон Смит и се озовава в един от любимите американски митове – този за индианската девойка Покахонтас.
Някъде между забавното и сериозното остава “Мач пойнт” - когато си имаме работа с Уди Алън, винаги сме нащрек за хумора, но тук май преобладава социалният фарс.

В графата “сериозни филми” се озовават дори “Walk the Line” (въпреки музиката), който разказва за сблъсъка на Джони Кеш с дрогата, както и уестърнът “Бъч Касиди и Сънданс Кид” (въпреки че е жанров) - не само защото е класика, но и заради сериозния поглед към един действителен факт от историята на Дивия Запад.

Бялата графиня” с Рейф Файнс е в типичния стил на режисьора Джеймс Айвъри (“Остатъци от деня”) и е първо стъпало в трите нива, които предлагаме за киноманите през август. На второто се намира “Капоти” със заслужено възхвалявания Филип Сиймур Хофман, а на най-високото - “Куфарите на Тълс Лупър”. Трилогията на Питър Гринауей може и да не ви допадне, но при всяко положение трябва да й хвърлите един поглед, дори само от любопитство към един мултимедиен продукт (или пък за честта на званието “киноман”).

Изненадата този месец е един независим американски филм, който така и не успя да се уреди с място в кината и излиза директно на DVD. Скандалното му заглавие “Налапай го” е само част от провокацията, защото филмът представя историята, при това от неочакване гледна точка, на 32-годишен мъж, който се запознава с 14-годишно момиче по Интернет...
Copyright © 2024 Dir.bg.