Фарел във филм на Танович

19.04.2008 г.
Фарел във филм на ТановичИрландската звезда Колин Фарел ще се превъплъти в ролята на военен фотограф в новия филм на Данис Танович „Triage”. След „психологическото отклонение” „Ад” Данис Танович се готви отново да се завърне към конфликта в Босна и Херцеговина, за който ставаше дума в „Ничия земя”.

Екранизация по роман на журналиста Скот Андерсън, „Triage” проследява премеждията на репортера Марк Уолш, който попада в Босна в началото на 90-те години. По време на подготовката за ролята Колин Фарел прекарва известно време в Сребреница, за да навлезе в драмата. „Трудно е да се опише до каква степен въздухът и земята са отровени от дивашките кланета (8000 убити), случили се в рамките на един ден”, признава актьорът. „Наистина се усеща страданието и смъртта и това много ме натъжава.

Данис е написал доста оригинален сценарий, което ме подтикна да приема ролята.” Партньори на Фарел във филма ще бъдат Кристофър Лий и Пас Вега. Снимките ще започнат към края на април в Испания и след това ще се пренесат в Ирландия.
Copyright © 2024 Dir.bg.