Филмът на Стефан Командарев с предложение за Оскар

14.09.2009 г.
Филмът на Стефан Командарев с предложение за ОскарНа свое заседание на 09.09.2009 г. Националният съвет за кино взе решение българското предложение към Филмовата академия на САЩ за предстоящото определяне на номинациите за наградите „Оскар“за чуждоезичен филм да бъде „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“.

Филмът на режисьора Стефан Командарев, по едноименния роман-бестселър на Илия Троянов, беше представен или предстои да участва в 51 международни фестивала, има 18 награди и ще бъде разпространяван в киносалоните на 16 държави, което е едно от най-големите постижения на българското кино за последните 20 години.

„Светът е голям“присъства неизменно в Топ 20 на най-гледаните филми у нас и вече 48 седмици не слиза от екран!82-рата церемония по раздаването на наградите „Оскар“ще се състои по традиция в „Кодак Тиътър“и е предвидена за последната неделя от месец февруари 2010 г.

В момента „Светът е голям“се състезава за наградите на международния фестивал „Фестроя“в Сетубал, Португалия, и участва във Фестивала на балканско кино в Берн, Швейцария.

След като бе разпространен в швейцарските киносалони, филмът на Командарев е включен в изключително престижна ретроспектива на Мики Манойлович като една от най-важните роли на легендарния актьор.По материали на Арт Фест.
Copyright © 2024 Dir.bg.