Готви се филм за Салвадор Дали с Антонио Бандерас

13.04.2010 г.
Готви се филм за Салвадор Дали с Антонио БандерасПредставители на IFFA (International Film Finance Associated) пристигнаха в Москва, за да искат 50 млн. долара от банки и частни инвеститори за 6 големи кинопродукции, съобщи руската преса.

Между заглавията са и прословутият филм за Салвадор Дали с Антонио Бандерас, както и една бъдеща лента с участието на Ума Търман в ролята на напориста адвокатка. IFFA обещава не само възвръщане на инвестицията, но и голяма печалба, пише вестник The Moskow Times. Ако се стигне до споразумение, ще е налице първото голямо стопляне на отношенията между Русия и Америка в областта на киното след края на Студената война.

Защото много вода изтече, откакто Москва се опита да убие Джон Уейн, иконата на американските ценности, или пък, откакто легендарните съветски шпиони Михаил Мукасей и съпругата му Елизавета завързаха приятелство с Чарли Чаплин през 1939-а, за да доносничат с негова помощ. Благодарение на прословутата словоохотливост на Чаплин двамата съветски шпиони се превърнаха в дългите уши на Москва в Холивуд и не само в Холивуд.

Налага се Холивуд да забрави времето, когато представяше съветските персонажи в своите филми като демони с роботизирана душа. Светът им ръкопляскаше, но по-интелигентните и по-умните зрители все пак си задаваха въпроса: „В Съветския съюз само чудовища ли живеят, или има и нормални хора?” Темата вече съвсем не е актуална. Просто защото съветите вече ги няма, а пък врагът е съвсем друг. Големият враг на Холивуд не е Москва, а световната финансова криза.

Тя така е стегнала в лапите си и най-могъщата киноиндустрия, че току-виж Холивуд започнал да спуска тук-там кепенците! Затова край на красивите и ужасно гадни като характери руски шпионки от сериите за 007, край на боксьорите от типа на Иван Драго в „Роки 4“! Самият Долф Лундгрен, останал в паметта на много свои фенки като чудовищния боксьор Иван Драго, признава, че докато е снимал „Роки 4”, не е знаел нищичко за Русия. И че сега иска да я опознае! Край и на доктриналните сухари като Перипетчиков от „Едно, две, три“! Край и на до болка познатите руски трафиканти на уран, типични за филмите на невероятния Вин Дизел. Просто руснакът в съвременното американско кино вече ще бъде далеч по-човечен и по-обаятелен. Барак Обама и Дмитрий Медведев подписаха в Прага договор за разоръжаване, който заравя надълбоко томахавките от времето на Студената война. И това несъмнено ще се отрази и на киното, и ще бъде от полза за киното.

Точно поради гореизложените причини Холивуд погледна към Русия. Към супербогатите руски олигарси, които канят Дженифър Лопес да им разнообрази вечерята с някоя парче, или пък си купуват шепа диаманти като шепа плодове. Дано руският план на Холивуд се увенчае с успех!

Дано агентите на IFFA успеят да склонят руските си партньори да бъдат щедри към Холивуд! Защото ако мисията им не се увенчае, Китай и Индия ще бъдат следващите дестинации, към които Меката на световното кино ще бъде принудена да се насочи. След като не е успяла да се реанимира достатъчно ефективно с руските капитали.
klassa.bg
Copyright © 2024 Dir.bg.