Филмът “Робокоп” ще се сдобие с продължение

06.03.2011 г.
Филмът “Робокоп” ще се сдобие с продължениеВ средата на миналия месец, компанията Metro-Goldwyn-Mayer потвърди намерениeтo си да направи римейк на хитовата фантастична продукция от 1987 година, “Робокоп”. В годината на премиерата си, оригиналния филм на режисьора Пол Верховен се превърна в международен хит, с приходи от над 100 милиона долара, а малко по-късно се появиха и неговите две продължения.

През 2008 година, от Metro-Goldwyn-Mayer разкриха, че ще финансират римейк на “Робокоп”, а за режисьор бе избран създателя на “Реквием за една мечта”, Дарън Аронофски. Но неочакваната заплаха от банкрут, принуди студиото да се откаже от почти всички свои предстоящи високобюджетни продукции. Три години по-късно, Metro-Goldwyn-Mayer е отново сред водещите филмови студия в Холивуд, и римейка на “Робокоп” е един от приоритетите за продуцентите.

Според deadline.com, режисурата на бъдещата продукция най-вероятно ще бъде поверена на бразилеца Хосе Падиля, най-известен с филмите си “Елитен отряд” и неговото продължение. Именно тези две продукции, и техния огромен успех в Бразилия, са привлекли вниманието на Metro-Goldwyn-Mayer, и в момента режисьора провежда последни разговори с продуцентите.

Веднага след като бъде потвърдено официално че Хосе Падиля ще режисисра “Робокоп”, от студиото ще наемат и сценаристи, които ще работят под неговия надзор.

В оригиналния филм, главната роля на Робокоп бе изпълнена от номинирания за “Оскар” Питър Уелър, а сюжета разказваше за убит при изпълнение на служебния си дълг полицай, който бива превърнат от началниците си в киборг, чиято единствена задача е да въдворява ред по улиците на Детройт.

Продуцентите на римейка уверяват, че няма да бъдат правени никакви промени в сюжета, но отказаха да разкрият дали вече са се спрели на актьор, който да се превъплъти в легендарната роля. Ако всичко протече по план, и Хосе Падиля подпише договора за режисура, “Робокоп” ще отбележи неговия дебют в американското кино.

Въпреки сложните практически ефекти и множеството екшън сцени, оригиналния филм бе заснет с бюджет от само 13 милиона долара. Намерението на Metro-Goldwyn-Mayer е римейка също да бъде заснет с по-скромен бюджет и да се разчита най-вече на практически, а не на компютърни ефекти.

Продуценти на лентата ще бъдат Роджър Бърнбаум (“Добре дошъл у дома, Роско Дженкинс”) и Гари Барбър (“G.I. Joe: Изгревът на Кобра”). Все още не се знае кога ще започнат снимките, но е потвърдено, че новия “Робокоп” ще бъде заснет изцяло в триизмерен формат.

Световната премиера на римейка е насрочена за 2013-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.