Алек Болдуин и Том Круз - в “Rock of Ages”

08.03.2011 г.
Алек Болдуин и Том Круз - в “Rock of Ages”Номинираният за “Оскар” Алек Болдуин се присъедини към актьорския състав на дългоочаквания филм “Rock of Ages”, чиито продуцент и режисьор ще бъде създателя на хитовите комедии “Нагоре с краката” и “Лак за коса”, Адам Шанкман.

Продукцията ще бъде базирана на популярния едноименен бродуейски мюзикъл, а освен Алек Болдуин, в нея ще участват още Том Круз, Джулиан Ху и певицата Мери Джей Блайдж. Режисьорът Шанкман потвърди актьорския състав на страницата си в Туитър, а продуцентите от New Line Cinema се надяват да привлекат и Гуинет Полтроу, Ан Хатауей и Ръсел Бранд.

Действието на “Rock of Ages” ще се развива през 1987 година, а историята ще разкаже за младата Шери (Джулиан Ху), която както много други напуска малкото градче в което е отраснала и се насочва към Холивуд, Калифорния, с надеждата за успех в шоубизнеса.

Първата работа на Шери е в известния стриптийз клуб “Бърбън” – там, младото момиче ще попадне на цяла група от колоритни образи и едновременно с това ще срещне любовта.

Алек Болдуин ще изпълни ролята на Денис Дюпри, бивш рокер и настоящ собственик на клуб “Rock of Ages”, който все още живее в миналото и винаги изтъква постиженията си. Първоначално, ролята на Дюпри трябваше да бъде изпълнена от комедийната звезда Уил Фарел, но в крайна сметка актьора се насочи към друг проект.

Адам Шанкман: “Уил хареса сценария и героя си, даже се подготвяше за ролята в продължение на две седмици, но нещата не се получиха. Имаше доста промени в графика ни за снимки – оказа се, че ще започнем да снимаме филма по-късно отколкото очаквахме, и тъй като бе зает с други проекти, Уил трябваше да пропусне нашия филм.”

Том Круз, който подписа договора за участие малко по-рано тази година, ще се превъплъти в ролята на арогантния рок-изпълнител Стейси Джакс, който бива привлечен от чара на младата Шери.

“Нямам търпение да започнем снимките. Обичам тези актьори и за мен ще бъде удоволствие да ги режисирам. Очаквайте още попълнение към екипа ни”, заяви Адам Шанкман.

Сценарият на “Rock of Ages” е написан от Крис Д Ариенцо (“Бари Мъндей”), Майкъл Арнд (“Мис Слънчице”) и Алан Лоеб (“Пълно за празно”), а Адам Шанкман ще продуцира филма заедно с Тоби Магуайър (“Воля за победа”), Мат Уийвър (“Хем боли, хем сърби”) и Самюъл Браун (“Пропукване”).

Снимките на продукцията започват малко по-късно тази година в Лос Анджелес, а световната премиера е насрочена за първата половина на 2012-та.
Copyright © 2024 Dir.bg.