Том Круз - в нова политическа драма

27.04.2011 г.
Том Круз - в нова политическа драмаХоливудската звезда Том Круз ще изпълни главната роля във все още неозаглавена политическа драма, чиито сценарист е Дан Фогелман, работил над хитови заглавия като “Рапунцел и разбойникът” и “Колите”. Сценарият на Фогелман, който успя да привлече вниманието на много холивудски студия и продуценти, бе закупен преди един ден от Warner Bros, за рекордната сума от 1.8 милиона долара.

Въпреки, че все още не е избран режисьор и не се знае със сигурност кога ще стартират снимките, Том Круз е потвърдил намерението си да участва. Във филма, Круз ще бъде в ролята на популярен и уважаван политик, чиято тайна любовна връзка бива разкрита от разследващ журналист.

Превърнал се от любимец на народа в един от най-критикуваните политици в страната, той решава да се завърне в родния си град и да даде нов старт на живота си. Но приятелите и семейството му все още не са готови да му простят.

Това няма да бъде първия път в който Том Круз ще изпълни ролята на американски политик – през 2007-а година, той бе част от актьорския състав на режисирания от Робърт Редфорд, “Офицери и пешки”. Но въпреки участието на Круз, Мерил Стрийп, самия Редфорд и бъдещия Спайдър-мен, Андрю Гарфилд, филмът не успя да привлече публиката в кината, и бе едно от бокс офис разочарованията на годината.

Това обаче на притеснява продуцентите от Warner Bros, които, според източници близки до проекта, смятат че бъдещата продукция ще се хареса на масовата публика и има шансове да бъде един от основните кандидати за наградите “Оскар”.

Том Круз, който наскоро приключи с работата си върху екшъна “Мисията: Невъзможна - Операция фантом”, се подготвя за следващата си роля – тази на арогантния рок-изпълнител Стейси Джакс във филмовата адаптация на известния бродуейски мюзикъл “Rock of Ages”. Снимките на филма, в който освен Круз участват Алек Болдуин, Катрин Зита-Джоунс, Ръсел Бранд и Пол Джамати, започват следващия месец.

Докато Том Круз е зает с “Rock of Ages”, Warner Bros ще организира екипа на политическата драма, и надеждата на продуцентите е, че именно това ще бъде следващия филм на актьора. Освен сценарист, Дан Фогелман ще бъде и продуцент на бъдещата лента, заедно с Джон Голдуин (“Майка под наем”) и Джеймс Уийвър (“Зеленият стършел”).

По първоначални данни, снимките на все още неозаглавената политическа драма ще започнат в началото на следващата година. От Warner Bros все още не са потвърдили тази информация.
Copyright © 2024 Dir.bg.