Хитовата екшън-комедия "Дик Трейси" ще има продължение

14.06.2011 г.
Хитовата екшън-комедия Актьорът и режисьор Уорън Бийти разкри, че смята да заснеме продължение на екшън-комедията от 1990-та година, “Дик Трейси”. Филмът, в който освен Бийти, участваха Ал Пачино, Дъстин Хофман и Мадона, се превърна в неочакван хит със световни приходи от над 162 милиона долара. В годините след премиерата на “Дик Трейси” се появиха множество слухове относно намерението на продуцентите и студиото Touchstone Pictures да направят продължение.

По-късно обаче бе разкрито, че съдебните спорове между Уорън Бийти и компанията Tribune Media Services (притежател на комикса, послужил за основа на сценария на първия филм), са попречили да бъде дадена зелена светлина на втората част.

Но във вчерашен разговор с Los Angeles Times за предстоящото Blu-ray издание на “Дик Трейси”, Бийти, който освен изпълнител на главната роля е и режисьор на лентата, разкри, че в момента работи по сценария на продължението, и намерението му е “да направя филма както трябва”.

Бийти: “Не обичам да говоря за филмите си, преди да са направени. Просто ми хрумна една страхотна идея относно втората част и веднага си казах, “Разбира се. Това е от което имам нужда за да направя добър филм”.”

74-годишния актьор не разкри повече подробности относно втората част, но това което се знае е, че той смята отново да поеме режисурата, а главната роля със сигурност ще бъде поверена на друг изпълнител. Оригиналният филм бе базиран на публикувания през 1931-а година едноименен комикс на Честър Гууд, а сюжета разказваше за битката между детектива Дик Трейси (Уорън Бийти) и колоритна група от мафиоти, предвождани от Биг Бой Каприс (Ал Пачино). Филмът, заснет в стил нео-ноар, успя успешно да комбинира оригиналната комиксова атмосфера и множеството странни персонажи, населяващи света на Дик Трейси.

Дик Трейси” остава и до ден-днешен комиксовия филм с най-много спечелени награди “Оскар” – за “Най-добър дизайн на продукция”, “Най-добър грим” и “Най-добра оригинална песен”. А за изпълнението си на Биг Бой Каприс, Ал Пачино получи номинация в категорията “Най-добър поддържащ актьор”.

Според първоначалните слухове, Уорън Бийти, който не е заставал пред или зад камерата от 10 години насам, смята да привлече някои от актьорите от първия филм и за продължението. За момента обаче, не се разкриват никакви имена. Бийти ще продуцира “Дик Трейси 2”, зедно с Арт Линсън (“Недосегаемите”) и Джим Ван Уик (“Армагедон”).

Очаква се през лятото да бъде разкрита по-подробна информация относно продължението.
Copyright © 2024 Dir.bg.