Том Круз с главна роля в екшън-трилъра “One Shot”?

19.06.2011 г.
Том Круз с главна роля в екшън-трилъра “One Shot”?Холивудската звезда Том Круз е получил предложение да изпълни главната роля в криминалния екшън-трилър “One Shot”.

Продукцията ще бъде филмова адаптация на едноименния роман, дело на писателя Лий Чайлд и публикуван за първи път през 2005-та година. По адаптирането на книгата за големия екран вече работи сценариста Кристофър Макуори, който освен това ще поеме и режисурата на игралната версия. Освен че спечели “Оскар” за сценария си към “Обичайните заподозрени”, Макуори е известен и с работата си по “Пътят на оръжието”, миналогодишния “Туристът” и историческия “Операция Валкирия”, в който главната роля се изпълняваше от Том Круз. Сценарист-режисьора лично е предложил на Круз да се присъедини към “One Shot”, и очакванията са, че до една седмица актьора ще даде своя отговор.

Сюжетът на филмовата адаптация ще се фокусира върху бившия военен Джак Рийчър (Том Круз), който по стечения на обстоятелства бива замесен в мистериозно разследване, свързано с ареста на предполагаем снайперист, обвинен в убийството на петима невинни минувачи.

Кристофър Макуори: “Книгата на Лий Чайлд е една елегантно конструирана мистерия, и ми хареса ми как той е успял да изгради всеки един от героите. Но това което най-много ми допадна е чувството за хумор на Джак Рийчър и неговото желание да действа, а не да си губи времето в празни приказки. Казах си, “Подобен динамичен герой трябва да има свой филм.” Въпреки, че съм прекарал голяма част от живота си, пишейки най-различни истории, “One Shot” наистина успя да ме изненада. Изненадаха ме обратите, взаимоотношенията между героите и финала, който сам по себе си трудно може да бъде забравен. Работата по сценария на филма не е лесна, но аз не съм и очаквал да бъде лесна. Романа е наистина страхотен, и мое задължение е филма да остане верен на историята и героите.”

Студиото Paramount Pictures ще финансира и разпространява “One Shot”, а Кристофър Макуори заяви, че сценария ще бъде завършен до края на годината.

В момента, Том Круз се снима в музикалната комедия “Rock of Ages”, където негови партньори са Катрин Зита-Джоунс, Алек Болдуин, Том Круз, Джулиан Ху, Мери Джей Блайдж, Ръсел Бранд и Пол Джамати. В края на миналия месец стана ясно, че Круз е получил предложение за участие и във фантастичния екшън “Oblivion”, чиито режисьор ще бъде създателя на “TRON: Заветът”, Джоузеф Косински. Смята се, че след като приключи със снимките на “Rock of Ages” и “Oblivion”, звездата от “Невъзможна мисия” ще насочи вниманието си към “One Shot”.

Освен сценарист и режисьор, Кристофър Макуори ще бъде и продуцент на криминалния трилър, заедно с Том ДеСанто (“Рингъри: Властелинът на феновете”), Джон Уелс (“Миротворецът”) и автора на книгата Лий Чайлд.

Ако всичко протече според очакванията, снимките на “One Shot” ще стартират през пролетта на следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.