Подробности около филма “One Thousand A.E”, с участието на Уил Смит

09.09.2011 г
Подробности около филма “One Thousand A.E”, с участието на Уил СмитПреди близо една година стана ясно, че сценарист-режисьора на хита “Шесто чувство”, М. Найт Шаямалан, е избрал за свой следващ проект апокалиптичния трилър с работно заглавие “One Thousand A.E”. Малко по-късно, от студиото Сони Пикчърс, което ще отпусне бюджета за снимки, разкриха, че двете главни роли в продукцията са били поверени на холивудската звезда Уил Смит и неговия син Джейдън Смит, който привлече вниманието на холивудските продуценти с изпълненията си в “Денят, в който Земята спря” и миналогодишния “Карате кид”.

В месеците след новината за избора на двамата актьори, информация относно “One Thousand A.E” не се разкриваше, и започнаха да се появяват съмнения, че проекта няма да бъде заснет.

Но само преди няколко часа, от Сони Пикчърс не само потвърдиха, че това ще бъде следващия филм на М. Найт Шаямалан, но и разкриха, че световната му премиера ще се състои на 7-ми юни, 2013-та година. Сценарият е вече завършен, а снимките на продукцията се очакват да започнат в първите месеци на следващата година. Действието на лентата ще се развива в далечното бъдеще, а сюжета ще разказва за опитите на младо момче (Джейдън Смит) и неговия баща (Уил Смит) да оцелеят на опустошената и опасна за всяко човешко същество планета Земя.

“Бих описал проекта като два филма в едно - въздействаща драма за отношенията между баща и син и голям фантастичен екшън-спектакъл. Това е което ще го отличава от останалите. В повечето случай, филмите от този вид наблягат най-вече на разрушенията и скъпите ефекти, в което няма нищо лошо, разбира се.

Но нашето намерение е към всичко това да прибавим герои, които не само обслужват действието, а успяват да се свържат с публиката на емоционално ниво. Всичките филми на М. Найт (Шаямалан) доказват, че той работи страхотно с актьорите, и ние сме много въодушевени, че ще си сътрудничим с него по толкова голям проект”, заяви Кен Стовиц (“Шоуто започва”), който ще бъде един от продуцентите на “One Thousand A.E”.

Очакванията са, че за снимките ще бъдат използвани триизмерни камери, а премиерната дата и участието на Уил Смит ясно показват, че намерението на Сони Пикчърс е да превърнe филма в един от големите летни хитове на 2013-та година.

Сценарият на научната фантастика е написан от режисьора М. Найт Шаямалан и Гари Уита (“Книгата на Илай”), а до края на годината ще бъде разкрито и официалното заглавие с което филма ще тръгне по кината (според първоначалните слухове, то ще бъде “1000 A.E.”).

Кен Стовиц ще продуцира, заедно с Джеймс Ласитър (“Преследване на щастието”) и съпругата на Уил Смит, Джейда Пинкет Смит (“Седем души”), която също може да има малка роля в продукцията. Кастингите за останалите роли започват официално след три седмици, а М. Найт Шаямалан и екипа му ще разполагат с бюджет от 110 милиона долара.

За момента, “One Thousand A.E”. е единствения филм, чиято световна премиера ще се състои на 7-ми юни, 2013-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.