Екшън-фантастиката “Oblivion” с Том Круз ще тръгне по кината през 2013-а година

28.09.2011 г.
Екшън-фантастиката “Oblivion” с Том Круз ще тръгне по кината през 2013-а годинаСлед няколко месеца ще започнат снимките на дълго отлагания мащабен фантастичен екшън, “Oblivion”, в който ще вземе участие холивудската звезда Том Круз. Сценарият на филма е базиран на едноименния графичен роман на автора Арвид Нелън, а на режисьорския стол ще седне създателя на “TRON: Заветът”, Джоузеф Косински.

Първоначално, правата за филмиране на “Oblivion” бяха собственост на студиото Уолт Дисни, което обаче не отпусна искания от Косински бюджет от 150 милиона долара – решение, което се дължи на факта, че триизмерния “TRON: Заветът” не успя да се превърне в очаквания от продуцентите голям световен хит, и от Дисни (които разпространяваха филма) не са искали да поверят още един високобюджетен проект на младия режисьор.

Няколко седмици след отказа да бъде финансиран, “Oblivion” бе закупен от конкурентното студио Universal Pictures, откъдето заявиха, че режисьор отново ще бъде Джоузеф Косински, а бюджета на филма ще се равнява на 100 милиона долара. Сценарият на фантастичния екшън е вече напълно завършен, и от Universal разкриха, че готовия филм ще се завърти по световните киноекрани от 19-ти юли, 2013-а година: дата, която потвърждава намерението на студиото да превърне “Oblivion” в един от най-очакваните блокбастъри на лято 2013-а.

Действието на мащабната продукция ще се развива в далечното бъдеще, когато повърхността на Земята е напълно унищожена от внезапно и унищожително слънчево облъчване. Малкото оцелели от тази глобална катастрофа вече живеят над облаците, на безопасно разстояние както от радиоактивната повърхност, така и от смъртоносните съществата бродещи по нея – неуязвими извънземни нашественици, познати като “Scavengers”.

Военният механик Джак (Том Круз), който е един от малкото хора, които имат смелостта да стъпят на опасната земна повърхност, открива мистериозна жена в наскоро разбила се спасителна капсула. Това негово откритие отприщва верига от събития, които променят живота на всички оцелели човешки същества.

Едновременно с потвърждаването на премиерната дата, от Universal Pictures заявиха, че една от двете главни женски роли в “Oblivion” ще бъде поверена на актрисата от “Дървото на живота”, Джесика Частейн. За тази роля, Частейн се е преборила с актриси като Оливия Уайлд, Нуми Рапас, Скарлет Йохансон и Брит Марлинг.

Все още не се разкрива дали тя ще изпълни ролята на жената от спасителната капсула или съпругата на героя на Том Круз. До един месец ще стане ясно и коя актриса ще изпълни втората главна женска роля в 3D продукцията.

Сценарият на “Oblivion” е написан от носителя на “Оскар” Уилям Монахан (“От другата страна”) и Карл Гаждусек (“Прегрешение”), а режисьора Джоузеф Косински ще продуцира, заедно с Джефри Силвър (“Тренировъчен ден”), Дейвид Финчър (“Боен клуб”) и Бари Левин (“Охлаждане”).

Филмът ще бъде заснет изцяло в триизмерен формат, а официалното му заглавие по всяка вероятност ще бъде променено – според първоначалната информация от Universal Pictures, името ще бъде сменено от “Oblivion” на “Horizons”.
Copyright © 2024 Dir.bg.