Нова информация за анимацията “Облачно, с кюфтета 2”

02.03.2012 г.
Нова информация за анимацията “Облачно, с кюфтета 2”Преди повече от половин година бе разпространена новината, че хитовата анимация от 2009-та, “Облачно, с кюфтета”, ще се сдобие с продължение. Работата по сценария на втората част вече започна, а малко по-рано тази година от компанията Sony Pictures Animation разкриха, че създателите на оригинала Фил Лорд и Крис Милър са отказали да се завърнат за новата продукция.

В последствие режисьорите били заменени от други двама с дългогодишен опит в анимацията – Коуди Камерън и Крис Пърн (работили като аниматори върху филмите от поредицата “Шрек”).

Все още не се разкриват детайли относно сюжета на втория “Облачно, с кюфтета”, но за сметка на това представител на Sony Pictures заяви официално, че актьорите Бил Хейдър и Ана Фарис отново ще озвучат героите си от първия филм: изобретателят Флинт Локууд и телевизионната синоптичка Сам Спаркс. Заедно с тази информация бе разкрито и официалното заглавие на предстоящото продължение.

Според публикуван в интернет рекламен банер на някои от предстоящите високобюджетни проекти на Sony Pictures, заглавието на дълго подготвяната втора част ще бъде “Cloudy 2: Revenge of the Leftovers” (“Облачно 2: Отмъщението на остатъците”). Продукцията все още няма премиерна дата, но според най-новата информация от филмовото студио, намерението на продуцентите е лентата да тръгне по кината в средата на 2013-та година.

Режисьорът Коуди Камерън: “Смятам, че “Облачно, с кюфтета” е една от най-забавните и оригинални анимации от последните десет години. Фил и Крис (режисьорите) се справиха невероятно с всеки аспект на филма, и за нас е огромна чест да продължим създадената от тях история. Напрежението е голямо, защото технологиите в тази индустрия се развиват много бързо и от нас зависи да предоставим на зрителите нещо, което наистина да ги впечатли и което не са виждали в друга анимация.”

Точно както предшественика си, “Cloudy 2: Revenge of the Leftovers” ще се разпространява в триизмерен формат. Отпуснатия от студиото Sony Pictures бюджет за направата на филма надвишава сумата от 100 милиона долара, а аниматорите и режисьорите Коуди Камерън и Крис Пърн вече са започнали работата по композицията на кадрите.

Освен Ана Фарис и Бил Хейдър, към проекта най-вероятно ще се присъединят отново Джеймс Каан, Брус Кембъл, Анди Самбърг и Мистър Ти.

До началото на лятото се очаква да бъде оповестена и точната премиерна дата на триизмерния “Cloudy 2: Revenge of the Leftovers”.
Copyright © 2024 Dir.bg.