Хю Грант се завръща в света на романтичните комедии

27.11.2012 г.
Хю Грант се завръща в света на романтичните комедииС големия си брой участия в успешни романтични комедии, сред които се отличават “Четири сватби и едно погребение”, “Дневникът на Бриджит Джоунс” и “Срок на влюбване”, Хю Грант се превърна в един от най-търсените актьори за подобни продукции. По-голямата част от филмографията му е съставена именно от романтични комедии и въпреки, че последното заглавие от този жанр в което той участваше, “Къде покриха Морган?”, не се превърна в очаквания хит Грант не се е отказал от намерението си да се появява в още подобни ленти.

Според официални източници от студиото Castle Rock Entertainment английският актьор е подписал договор за участие във все още неозаглавена романтична комедия, която ще го събере отново с режисьора Марк Лоурънс с когото е работил вече три пъти.

Сценарият на бъдещата продукция се пише в момента, а за Грант това ще бъде първа главна роля от 2009-та година насам когато се състоя премиерата на вече споменатия “Къде покриха Морган?”.

Последният филм с участието на актьора е амбициозния епос “Облакът атлас”, който все още се върти по българските киноекрани.

В комедията на Марк Лоурънс Грант ще се превъплъти в образа на награден с “Оскар” сценарист, който е останал без пари и без никакво влияние в кино-средите. За да се издържа той се съгласява да преподава в малък колеж на Източното крайбрежие. Докато се опитва да спечели симпатиите на студентите си той се влюбва в привлекателна самотна майка, която е решила отново да се обучава в колеж.

От Castle Rock Entertainment разкриха само преди няколко часа, че екранна партньорка на Хю Грант ще бъде носителката на “Оскар” Мариса Томей, която също се е появявала в голям брой романтични комедии (най-известните от които са “Какво искат жените” и “Някой като теб”). Томей ще изпълни ролята на самотната майка, която спечелва сърцето на главния герой.

Режисьорът Марк Лоурънс: "Хю (Грант) е изключителен джентълмен и много добър актьор. Двамата работим добре и се разбираме само с няколко думи. Заедно сме направили три филма и всеки път се забавлявахме като малки деца. Добрите комедии, и най-вече романтичните комедии, са изключително трудни за правене, защото границата между искрените чувства и захаросаността е много тънка. Трябва да разполагаш с добър, балансиран сценарий и актьори които са наясно с този жанр и които не преиграват.

Хю притежава нужния талант и благодарение на дългогодишния си опит знае как да работи по подобни проекти. Страхотно е, че ще имаме възможността да работим заедно още веднъж и мога да обещая на феновете на романтичните комедии, че ги очаква нещо много интересно.”

За момента Хю Грант и Мариса Томей са единствените актьори, чиито имена се свързват с проекта. Кастингите за останалите роли продължават в момента, а от студиото Castle Rock Entertainment са готови да отпуснат бюджет за снимки равняващ се на значителната за подобен род филми сума от 40 милиона долара.

Според режисьора Марк Лоурънс снимачния период на неозаглавената лента ще започне през идващата пролет в Ню Йорк Сити.

До няколко седмици се очаква да бъде оповестено официалното заглавие на романтичната комедия, а надеждата на продуцентите от Castle Rock е филма да бъде напълно готов до есента на 2014-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.