Никълъс Кейдж в крими-трилъра “Хотел 33”

14.05.2013 г.
Никълъс Кейдж в крими-трилъра “Хотел 33” Носителят на “Оскар” Никълъс Кейдж продължава да бъде един от най-заетите актьори в Холивуд и само в следващата година и половина той ще се снима в шест игрални продукции. Докато все още се спекулира дали 49-годишния калифорниец ще подпише договора за участие в подготвяната трета част от хитовата поредица “Съкровището” той неофициално е дал съгласието си да изпълни главната роля в криминалния трилър “Хотел 33” (“Hotel 33”), чиито снимки ще стартират през есента на тази година.

Филмът е базиран на истински случай от 1953-та година когато в луксозен хотел в щата Пенсилвания изчезват безследно 32 души. Ако всичко протече по план Кейдж ще се превъплъти в главната роля на полицейски детектив с проблемно минало, който разследва необяснимите случки в хотела.

Първоначално се твърдеше, че Кейдж вече е подписал договора за участие, но малко по-рано днес източници близки до сайта на списание Variety заявиха, че преговорите между актьора и продуцентите все още продължават.

Все пак очакванията са, че звездата от “Скалата” ще бъде потвърден за участие в следващите седмици и старта на снимките ще бъде даден през този месец септември. На режисьорския стол на “Хотел 33” ще седне документалистката Кели Мадисън, за която това ще бъде дебют в пълнометражното игрално кино.

Мадисън: “За основа на филма служат истински събития и историята представлява един страховит поглед към злото и тъмната страна на човешката психика. Има свръхестествени елементи, които в комбинация с останалите случки и разкрития ще шокират и разтърсят публиката.”

Никълъс Кейдж ще изпълни ролята на полицейския детектив Камински, който трябва да намери двама издирвани тийнейджъри, които последно са били видени да влизат в изоставен хотел зад чиито стени са изчезнали 32 души. Обикновеното разследване бързо се превръща в нещо много по-опасно и скоро Камински открива, че самия той се е превърнал в мишена на необясними свръхестествени сили.

Освен режисьорка на “Хотел 33” Кели Мадисън е написала сценария и ще продуцира филма заедно с Марк Деймън (“Трудният начин”) и Малек Акад (“Хелоуин”). За момента Никълъс Кейдж е единствения актьор, чието име се свързва с проекта. Бюджетът за снимки се равнява на около 30 милиона долара, а до края на летния сезон ще стане ясно и кои други актьори ще делят екрана с Кейдж.

Снимките на “Хотел 33” ще стартират в края на месец септември, а световната му премиера е насрочена за втората половина на следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.