“Мъже в черно II” - неустоимото завръщане

“Мъже в черно II” - неустоимото завръщанеТе са мъжете в черно и пазят света от боклука на вселената! Ако сте ги харесали първия път, няма начин да не ги харесате пак. Заобиколени от всевъзможни странни създания и технологични шедьоври, агент Джей и агент Кей са изключително очарователни, когато се приемат насериозно - т.е. непрекъснато.

“Мъже в черно 2” обръща сюжета от първия филм, където героят на Уил Смит е вербуван за агент от ветерана на Томи Лий Джоунс. Защото ако си спомняте в края на предишната история агент Кей беше подложен на “неврализиране”, или казано простичко - изчистване на паметта. Сега Земята е заплашена от нов извънземен урод и агент Джей има нужда от помощта на своя бивш партньор. Така пенсионираният колега се оказва грубо изтръгнат от кротката летаргия на пощенските служби. И ако беше забавно да гледаме как нахаканият Уил Смит се сблъсква с невероятния свят на Агенцията (където извънземни червеи правят кафе!), то не по-малко любопитно е да видим как консервативният твърдоглав Кей лека по лека се примирява с идеята, че не много отдавна е бил част от тази лудница.
Бари Зоненфелд, веднага след като спира да царува зад камерата (той е оператор на братя Коен до “Проходът на Милър” и е работил с Роб Райнър над “Когато Хари срещна Сали” и “Мизъри”), се превръща в цар на “откачените” филми още с режисьорския си дебют “Семейство Адамс”. И продължава с “Мъже в черно” и “Този див, див Запад”.  Неговото необикновено чувство за хумор, понякога стипчиво пародийно, друг път мрачно саркастично, спасява историите му дори когато се нуждаят от изкуствено дишане. А през останалото време ни кара да се тресем от смях!

В “Мъже в черно 2” основни партньори на безупречните агенти са прелъстителната Лара Флин Бойл като коварна извънземна и едно говорещо куче. Но във филма (макар и за миг) се появява едно далеч по-необикновено присъствие. Своя дебют в игралното кино прави… Майкъл Джаксън. Излъчването му е перфектно за извънземен филм за откачалки.
Copyright © 2024 Dir.bg.