Том Хидълстън с главна роля в следващия филм за Кинг Конг

19.09.2014 г.
Том Хидълстън с главна роля в следващия филм за Кинг КонгВ разгара на тазгодишния кино и комиксов фестивал “Комик-кон” бе оповестена новината, че продуцентите на “Годзила” ще работят по нов високобюджетен филм за легендарната гигантска горила Кинг Конг. Разработваният проект носи името “Островът на черепа” (“Skull Island”), а плановете на студиото Legendary Pictures са световната премиера да се състои в края на 2016-та година.

Работата по сценария на приключенския екшън вече започна и само преди няколко часа от Legendary разкриха имената на режисьора и актьора, който ще изиграе главната мъжка роля.

На режисьорския стол на “Островът на черепа” ще седне Джордан Вогт-Робъртс, който привлече зрителското внимание с независимата драма от 2013-та година “Кралете на лятото”.

За Робъртс това е първи високобюджетен студиен проект. Заедно с новината за избора на режисьор от Legendary оповестиха, че главната роля в продукцията вече е поверена на англичанина Том Хидълстън.

33-годишният актьор има опит с мащабните холивудски проекти, а най-известната му роля до момента е тази на злодея Локи от “Отмъстителите” и двете части на “ТОР”. Хидълстън вече е подписал договора за участие, но все още не се знае нищо за неговия персонаж в “Островът на черепа”.

Режисьорът Джордън Вогт-Робъртс ще даде старта на снимките през първата половина на 2015-та година и подобно на повечето съвременни блокбастъри филма ще се разпространява в триизмерен и IMAX формат.

От Legendary Pictures пазят в тайна детайлите за персонажите и сюжета на “Островът на черепа”. Единствената потвърдена информация за момента е, че действието ще се развива основно на титулярния остров, който е дом както на Кинг Конг, така и на голям брой праисторически същества и диви племена.

Последният път когато Кинг Конг се появи на голям екран бе през 2005-та година в режисирания от Питър Джаксън едноименен филм. От екипа на новата версия побързаха да уточнят, че тя няма да бъде свързана по никакъв начин с лентата на Джаксън.

“Островът на черепа” ще разполага с бюджет от над 150 милиона долара и в най-добрия случай до края на тази година ще стане ясно кои други актьори ще партнират на Том Хидълстън.

Световната премиера на приключенския епос е насрочена за 4-ти ноември, 2016-та година.

Copyright © 2024 Dir.bg.