WaterTower Music<..."/> Кино

Саундтракът на Хобит излиза в 2 CD на 9 декември

15.11.2014 г.
Саундтракът на Хобит излиза в 2 CD на 9 декември"WaterTower Music" ще издаде албум от два компакт диска със саунтрака на "Хобит: Битката на петте армии", съобщиха от промоционалната агенция "CineMedia", Лос Анджелес.

Саундтракът е съставен от оригинална музика на канадския композитор Хауърд Шор, известен с филмовите си партитури и носител на 3 награди Оскар, 2 Златни глобуса, 3 Грами и много други. В комплекта е включена и песента “The Last Goodbye” ("Последно сбогом"), изпълнена от шотландсия актьор Били Бойд (хобитът Перегрин Тук /Пипин/ от трилогията "Властелинът на пръстените").

Саундтракът ще се предлага дигитално и на CD от 9 декември, а на 16-ти декември ще излезе и специално издание с удължени тракове, бонус тракове и разширена обложка.

"Хобит: Битката на петте армии" е последният музикален воаяж на Хауърд Шор към средната земя, в който реализира работата си с режисьора Питър Джаксън и по двете трилогии - Властелина и Хобита.
"Изключително съм удовлетворен, че успях да завърша тази партитура. Връзката с природата е важна за мен и мисля, че такава е и връзката ми с работата на Толкин", заяви композиторът.

Неговата музика за Властелинът на пръстените се изпълнява на концерти по цял свят - над 340 пъти от най-престижни оркестри - и е описана в книга (2010 г.) на музиколога Дъг Адамс.

Песента “The Last Goodbye”, изпълнена от Били Бойд, е написана от актьора в съавторство с режисьора Питър Джаксън, сценариста Фран Уолш и сценариста и копродуцент Филипа Бойенс. Тримата отбелязаха, че "не могат да си представят по-съвършен глас, който да ни понесе над Средната земя... още веднъж".

Ето и траковете в албума:

Диск 1

1. Fire and Water
2. Shores of the Long Lake
3. Beyond Sorrow and Grief **
4. Guardians of the Three **
5. The Ruins of Dale
6. The Gathering of the Clouds **
7. Mithril
8. Bred for War
9. A Thief in the Night
10. The Clouds Burst
11. Battle for the Mountain

Диск 2

1. The Darkest Hour
2. Sons of Durin
3. The Fallen
4. Ravenhill
5. To the Death **
6. Courage and Wisdom
7. The Return Journey
8. There and Back Again
9. The Last Goodbye performed by Billy Boyd
10. Ironfoot **
11. Dragon-sickness *
12. Thrain from The Hobbit: The Desolation of Smaug Extended Edition *

* бонус, включен само в Специалното издание
** удължени версии на тези песни са включени само в Специалното издание
Copyright © 2024 Dir.bg.