Джулия Робъртс партнира на Джордж Клуни във филм на Джоди Фостър

18.11.2014 г.
Джулия Робъртс партнира на Джордж Клуни във филм на Джоди ФостърПрез лятото на тази година стана ясно, че звездата от “Мълчанието на агнетатаДжоди Фостър ще режисира Джордж Клуни в криминалния трилър “Money Monster”. Сценарият на филма е напълно завършен, а старта на снимките се очаква да бъде даден в началото на 2015-та година. Кастингите за поддържащите роли протичат в момента и, според източници от компанията TriStar Pictures, към проекта се очаква да се присъедини познатият от “300: Възходът на една империя” Джак О’Конъл и носителката на “Оскар” Джулия Робъртс.

47-годишната Робъртс вече провежда разговори с продуцентите и - ако всичко протече по план - това ще бъде 4-ти филмов проект, в който тя си партнира с Джордж Клуни (след първите две части на “Бандата на Оушън” и шпионската комедия “Самопризнанията на един опасен ум”).

Описван като “високоскоростен криминален трилър”, “Money Monster” ще разказва за напрегнатото ежедневие на Лий Гейтс – ловък телевизионен брокер, който е основна движеща сила на свръхуспешно финансово предаване със същото име (“Money Monster”).

Всичко в живота на Гейтс протича по план до момента, в който той и шоуто му се превръщат в мишени на отчаян въоръжен мъж. Докато целият свят наблюдава шокиращите събития на екрана, Гейтс и дългогодишната му продуцентка и любовница Нанси Фен правят всичко възможно, за да се измъкнат живи от критичната ситуация.

Джордж Клуни поема ролята на Лий Гейтс, а Джулия Робъртс ще се превъплъти в образа на Нанси Фен. От своя страна Джак О’Конъл ще изиграе ролята на Кайл Бъдуел – младият мъж, който взема за заложник главния герой.

Героят на О'Конъл бива описван като “отчаян от тежкия живот обикновен работник, който иска да покаже на цялата страна истинското лице на финансовите акули от Уолстрийт”.

За Джоди Фостър “Money Monster” е четвърти режисьорски проект след "Little Man Tate" (“Малкия Тейт”, 1991), "Home for the Holidays" (“У дома за празниците”, 1995) и "The Beaver" (“Бобърът”, 2011).

Сценарият на филма е написан от Джейми Линдън (“Безсмъртните Маршал”), а бюджетът за снимките ще се равнява на около 30 милиона долара.

“Money Monster” ще тръгне по кината в началото на 2016-та година. От TriStar Pictures все още не са определили точна премиерна дата.
Copyright © 2024 Dir.bg.