Ще има ли четвърти филм от поредицата “Блейд”?

02.01.2015 г.
Ще има ли четвърти филм от поредицата “Блейд”?Малко по-рано тази година, докато рекламираше третата част на “Непобедимите”, екшън-ветеранът Уесли Снайпс разкри, че има вероятност вампирският франчайз “Блейд” да бъде продължен с още един пълнометражен филм. Оригиналната лента за култовия ловец на вампири се появи през лятото на 1998-ма година и успехът й сред масовата публика доведе до появата на две директни продължения, в които Снайпс отново изпълняваше главната титулярна роля.

Въпреки популярността на първите две ленти, третата част “Блейд: Троица” не успя да привлече очаквания брой зрители в кината и превърналите се в публично достояние проблеми между Уесли Снайпс и студиото Ню Лайн Синема поставиха под въпрос бъдещето на поредицата.

В продължение на десет години не се знаеше дали вампирският франчайз ще бъде продължен, но сега самият Снайпс заяви, че е “напълно готов” да изиграе отново известния си герой. По време на интервю за вестник NY Daily News, 52-годишният актьор заяви, че ако сценария на “Блейд 4” е достатъчно добър той със сигурност ще бъде част от екипа на филма.

Има слухове, че Снайпс всъщност вече е подписал договора за участие (с хонорар от 3 милиона долара) и планът е снимките да стартират до година и половина. За момента обаче няма официално потвърждение от страна на студиото Марвел, което наскоро придоби отново правата на поредицата “Блейд”.

Президентът на Марвел Кевин Файги: ““Блейд, Наказателят и Призрачния ездач са отново собственост на Марвел. Всички тези герои имат потенциал и ние ще им обърнем внимание. Но трябва да изчакаме правилния момент.”

Според NY Daily News, “Блейд 4” е вече в период на предпродукция и от Марвел са в търсене на сценарист. Важно е да се отбележи, че за момента Уесли Снайпс е единственият актьор, чието име се свързва с проекта, и тъй като е все още прекалено рано, няма никаква информация относно режисьорската позиция.

В най-добрия случай повече детайли за бъдещето на вампирската поредица ще бъдат разкрити през първата половина на 2015-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.