Какво ще видим в римейка на “Полтъргайст

21.01.2015 г.
Какво ще видим в римейка на “Полтъргайст”През тазгодишния летен сезон по световните киноекрани ще тръгне дълго подготвяния римейк на популярния хорър от началото 80-те години “Полтъргайст” ("Poltergeist", 1982 по сценарий и продуциран от Стивън Спилбърг). Продуцент на предстоящата нова лента е създателят на “Злите мъртви” и “Отведи ме в адаСам Рейми, който още преди края на снимачния процес заяви, че “това ще бъде началото на един нов филмов франчайз”.

Римейкът на “Полтъргайст” беше заснет през 2013-та година, но неясни причини от компанията 20th Century Fox нееднократно отлагаха премиерата на филма. Едва през лятото на 2014-та година беше оповестено, че хорър лентата ще дебютира пред широката публика през месец юли, 2015-та.

Рекламната кампания все още не е започнала, но за сметка на това изпълнителят на главната мъжка роля Сам Рокуел (“Кибритлии”) поговори накратко за това, какво могат да очакват зрителите от продукцията.

Ето какво заяви Рокуел, докато рекламираше новата си лента “Loitering with Intent”:
“Все още не съм видял завършения филм, но имайки предвид това, което заснехме на снимачната площадка мога да кажа, че разполагаме с нещо много добро. Трудно е да надминеш оригинала, но аз наистина се надявам нашата версия да бъде също толкова ефективна. Знам, че филмът ще се прожектира в триизмерен формат и ще бъде насочен предимно към по-младата публика.
В сюжета, голяма част от историята е представена от гледната точка на детето. Има доста страшни моменти, но няма да бъде като "Заклинанието" например. На практика става дума за приключенски филм със страшни елементи, който разказва за отвличането на малко дете.”

В новия “Полтъргайст” Сам Рокуел изпълнява ролята на Ерик Боуън – семеен мъж, чийто живот се променя завинаги, след като детето му изчезва безследно. Оставени без друг избор, Ерик и съпругата му Даян се обръщат за помощ към Керигън Бърк – парапсихолог, който работи в телевизионно предаване за паранормални явления.

Снимките на римейка протекоха под надзора на режисьора Гил Кенан (“Къща-чудовище”), а от 20th Century Fox отпуснаха бюджет от около 30 милиона долара.

Триизмерният “Полтъргайст” тръгва по кината от 24-ти юли 2015-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.