Нова информация за предстоящия "Х-Мен: Апокалипсис

21.01.2015 г.
Нова информация за предстоящия След като "Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще" натрупа приходи в световен мащаб от близо 750 милиона долара, началството на студиото 20th Century Fox потвърди официално намерението си да продължи комиксовата поредица с още една пълнометражна игрална лента.

Заглавието на предстоящия шести филм е "Х-Мен: Апокалипсис”, а познатите от предишните две части Джеймс Макавой, Майкъл Фасбендър и Дженифър Лорънс отново ще предвождат еклектичния актьорски състав.

Снимките на струващия близо 200 милиона долара проект се очаква да стартират през идващата пролет под режисурата на Брайън Сингър (който даде старта на поредицата през 2000-та година).

За разлика от предишния филм от франчайза, действието на "Х-Мен: Апокалипсис” ще се развива изцяло през 80-те години и историята ще се фокусира основно върху отношенията между персонажите Мистик, Магнето и Професор X. В сюжета няма присъства пътуване във времето (какъвто бе случаят в предходната част) и сега вече се знае със сигурност, че ветераните Патрик Стюарт и Иън Маккелън няма да участват във филма.

Стюарт и Маккелън изиграха ролите на Професор X и Магнето в четири части от поредицата, но тъй като действието на "Х-Мен: Апокалипсис” ще се развива изцяло в миналото, те няма да бъдат част от актьорския екип. Информацията беше потвърдена от самия Патрик Стюарт по време на интервю за Лари Кинг.

Кастингите за роли в предстоящата екшън фантастика все още не са приключили, но за сметка на това вече бе оповестено, че към Джеймс Макавой, Майкъл Фасбендър и Дженифър Лорънс ще се присъединят още Оскар Айзък, Никълъс Хоулт, Евън Питърс и Чанинг Тейтъм.

Айзък поема главната отрицателна роля на египетския мутант Ен Саба Нур, а Хоулт, Питърс и Тейтъм ще изиграят съответно ролите на Звяра, Куиксилвър и новото попълнение Гамбит (мутант и майстор-картоиграч, който притежава силата да манипулира по различен начин кинетичната енергия).

До няколко седмици се очаква да бъда оповестен и цялостният актьорски състав на високобюджетната продукция, като - според слуховете - в него ще влезе и Хю Джакман (в ролята на Логан / Върколакът).

"Х-Мен: Апокалипсис” ще се разпространява в триизмерен и IMAX формат, а световната му премиера е насрочена за 27-ми май, 2016-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.