в началото на ное..."/> Кино

Тарантино започна снимките на "Омразната осморка"

24.01.2015 г.
Тарантино започна снимките на Както стана ясно в началото на ноември миналата година, от вчера Куентин Тарантино е започнал снимките на уестърна "The Hateful Eight" - в околностите на град Телурайд, Колорадо. Филмът трябва да излезе на екран още тази година.

Към каста се присъединиха актьорите Джеймс Паркс, Дейна Гурие, Зоуи Бел, Джийн Джоунс, Кийт Джеферсън, Лий Хорсли, Крейг Старк и Белинда Оуино. Това бе обявено след влизането на Чанинг Тейтъм и Демиън Бишир.

Мексиканският актьор Бишир, който в родината си е известен като Демян Нахера, е един от "великолепната" осмица в ролята на Боб. Разпределението на останалите седем роли в поствоенния уестърн с действие след американската Гражданска война (1861 - 1865 г.) е следното:
- Самюъл Джаксън като майор Маркис Уорън,
- Кърт Ръсел като Джон Рут - палача,
- Дженифър Лий като Дейзи Домерг,
- Уолтър Гогинс като Крис Маникс,
- Тим Рот като Осуалдо Мобри,
- Майкъл Мадсън като Джо Гейдж, и
- Брус Дърн като генерал Санфорд Смидърс.

Това е осмият пълнометражен игрален филм на Тарантино като режисьор (той е и сценарист на лентата). Предишният бе "Джанго без окови", който събра 425 млн долара приходи, спечели два Оскара и два Златни глобуса - за сценария на Тарантино и за играта на Кристоф Валц - и бе номиниран за още три Оскара (за най-добър филм, за оператора Робърт Ричардсън и за саунд дизайн) и три Златни глобуса (най-добър филм, поддържаща роля на Леонардо ДиКаприо и най-добър режисьор - Тарантино).

Сетът на "Омразната осморка" е сред пейзаж на Уайоминг, най-слабонаселения щат в САЩ, а действието е за напрежението между няколко души от дилижанс, които се оказват в капан в планината при силна снежна буря.

Продуценти са отдавнашните колеги на Тарантино - Ричард Гладстийн, Стейси Шер и Шанън Макинтош. Изпълнителни продуценти от "The Weinstein Company" са Харви Уайнстийн, Боб Уайнстийн и Джи Мак Браун, асоциирани продуценти са Коко Франсини и Уилям Пол Кларк. Оператор отново е Робърт Ричардсън, монтажът е на Фред Раскин, а за костюмите се грижи Кортни Хофман. Гримът е поверен на исландката Хера Торисдотир, която работи с най-големите имена в Холивуд през последните 20 години.

Обявената дата за премиера в киносалоните в САЩ е 13 ноември 2015 г., руското заглавие ще бъде "Омерзительная восьмерка", а чешкото и словашкото - "Hrozný Osmi". Филмът вече има и своята официална Фейсбук страница, от която се вижда, че към 19 април т.г. филмът ще бъде в завършена постпродукционна фаза. Той ще бъде представен на тази дата в Лос Анджелес на скриниг в програмата на организацията с нестопанска цел "Film Independent" в арт музея LACMA. Презентатор на програмата е вестник "The New York Times", като филмът се представя в исторически контекст и презентацията включва актьори, куратори на музея и специални гости при водещата роля на утвърдения филмов критик Елвис Мичъл. Вижте плаката за скрининга.
Copyright © 2024 Dir.bg.