Спайдър-мен се връща в Марвъл, нов филм през 2017 г.

10.02.2015 г.
Спайдър-мен се връща в Марвъл, нов филм през 2017 г.В рестарт на франчайза "Спайдър-мен", Сони Пикчърс Ентъртейнмънт обявиха ново партньорство с Марвъл Студиос (притежавани от компанията "Уолт Дисни" от края на 2009 г.), което вкарва популярния супергерой в т.нар. вселена на Марвъл.

Целта е да образът да се вплете в предстоящите супергеройски филми на Марвъл, които включват популярната поредица "Отмъстителите", а освен това вкарването на сюжет за Гражданската война от комиксите за следващата фаза филми - възможно е Спайдър-мен да се появи за първи път в "Капитан Америка: Гражданска война" / "Първият отмъстител: Войната на героите" догодина (на братята-режисьори Антъни и Джо Русо, с участието на Скарлет Йохансон, Крис Евънс, Робърт Дауни мл. и продуциран от Кевин Файги).

Новият филм - "Нeвероятният Спaйдър-мен 3" - ще се появи на екраните на 28 юли 2017 г. Според сделката, Сони и Марвъл ще намерят нов човек за главната роля, след като в първите три филма тя бе изиграна от Тоби Магуайър за "Сони", а в последните два - от Андрю Гарфилд. Досега се говореше, че последният ще влезе и в снимките на новия филм.

Досегашните филми са:
Спайдър-мен (2002) с Тоби Магуайър
Спайдър-мен 2 (2004) с Тоби Магуайър
Спайдър-мен 3 (2007) с Тоби Магуайър
Невероятният Спайдър-мен (2012) с Андрю Гарфилд
Невероятният Спайдър-мен 2 (2014) с Андрю Гарфилд.

"Сони" притежава правата за филмирането на героя от комиксите от 1999 г. насам, когато "Марвъл" му ги продаде за 7 милиона долара. Съпрезидентът на "Sony Pictures Entertainment" и председателят на неговата група за игрални филми - Ейми Паскал - за 13 години на поста си направи от това 4 милиарда долара.

Според условията на новата продуцентска сделка, големият коз на Марвъл - Кевин Файги (Невероятният Хълк, Железният човек, Тор: Богът на гръмотевиците, Отмъстителите, Ант-мен) - ще продуцира "Нeвероятният Спaйдър-мeн 3" заедно с Ейми Паскал.

Преди дни, на 5 февруари бе обявено, че Паскал се оттегля от администрацията на "Сони", в която ще изпълнява задълженията си до края на месец май, след като договорът й изтича през март. Тя е високо ценена не само за приноса си към "Спайдър-мен", но и за други комерсиални и оценени от критиката хитове като "Социалната мрежа" (2010) с Андрю Гарфилд, "Враг номер едно" (2012) с Джесика Частейн и "Внедрени в час" (2012) с Чанинг Тейтъм.

Оттеглянето на Паскал дойде, след като - според твърдения в чуждестранната преса - Северна Корея организира хакерска атака срещу "Сони" заради комедията "Убийствено интервю". Хакерите извадиха наяве нейни нелустросани мисли по проекти, включващи актьори от А-листата като Анджелина Джоли, Леонардо ДиКаприо и Брадли Купър, което компроментира отношенията й с талантите и тя бе принудена да поднесе извинения. За капак на всичко, тя с продуцента Скот Рудин бе изказала расистки забележки за любимите филми на президента Барак Обама като "12 години в робство", "Иконом на седем президента" и други ленти с афро-американска тематика, което доведе до изясняване на отношенията с лидери за граждански права (Ал Шарптън, Джеси Джаксън) - макар че Паскал е известна с либералните си възгледи по въпроси като еднополовите бракове, както и че поддържа Обама.

"Сони" осигуряват финансирането на собствена продуцентска къща на Ейми Паскал и ще поддържат продуцентските й права върху филмите, които прави. Освен това, тя ще ползва материалната база на "Сони. Ангажиментът е за 4 години.

По отношение на "Спайдър-мен", Сони Пикчърс Ентъртейнмънт ще продължат да дистрибутират, финансират, притежават и имат право на окончателен творчески контрол върху филмите с този герой. От своя страна Марвъл, за да направят място за него, променят графика на други свои проекти (като "Thor: Ragnorak", който от юли се мести за ноември 2017 г. и като фантастичната екшън драма "Черната пантера" с Чадуик Боузман, която пък от ноември се изтегля назад за юли 2017 г.; "Inhumans" отива за лятото на 2019 г., а "Captain Marvel" - за ноември 2018 г.).

Боб Айгър, председател и главен изпълнителен директор на компанията "Уолт Дисни", заяви: "Спайдър-мен е един от големите образи на Марвъл и е обичан в цял свят. Въодушевени сме, че ще работим със Сони Пикчърс, за да го въведем в кинематичната вселена на Марвъл, което открива фантастични нови възможности за разказване на история и за изграждане на франчайз".

Кевин Файги, президент на "Марвъл Студиос", каза: "Много се радвам, че ще работя заедно с приятелите ми от Сони Пикчърс и с Ейми Паскал, за да произведем следващия филм за Спайдър-мен. Еми отдавна работи по реализацията във филм на един от най-обичаните по света образи. Включването на Марвъл, надявам се, ще даде творческата непрекъснатост и автентичност, което се изисква от феновете".

Майкъл Линтън, президент на "Сони", добави: "Това е вярното решение за франчайза, за нашия бизнес, за Марвъл и за феновете".

Повече детайли за сделката засега не се съобщават. Тя идва след няколко тежки месеца за Сони след кибератаките, довели до финансов и имиджов кошмар. Освен това, "Невероятният Спайдър-мен 2" с Андрю Гарфилд донесе най-малко приходи в сравнение с всички свои предшественици, а "Пазители на Галактиката" се превърна през 2014 г. в по-голям хит от него с по-слаб каст и донесе $774 млн (бюджет $170 млн), докато филмът с Гарфилд - $709 млн (бюджет $200 млн).
Copyright © 2024 Dir.bg.