Снимките на филмовата екранизация на комикса “Споон” стартират през 2016-а

18.02.2015 г.
Снимките на филмовата екранизация на комикса “Споон” стартират през 2016-аКомиксовият екшън от 1997-ма година “Споон” не успя да натрупа очакваните от продуцентите и бокс офис анализаторите приходи и това бе основната причина, поради която студиото Ню Лайн Синема не отпусна бюджет за направата на продължение. В годините след премиерата на филма се появиха множество слухове за разработвана нова киноекранизация за популярния демоничен супергерой, но по една или друга причина до снимки така и не се стигна.

Спекулациите приключиха през лятото на 2013-та година, когато създателят на сериите комикси “Споон” Тод Макфарлън оповести, че е започнал лично да работи по сценария на филмова адаптация, която - за разлика от лентата от 97-ма година - ще представлява “свръхестествена екшън-драма с минимум компютърни ефекти”.

Малко по-рано днес 54-годишният писател и илюстратор заяви в интервю за сайта Reddit, че сценарият на новия “Споон” ще бъде напълно завършен до няколко месеца.
Макфарлан: “Продължаваме с работата по “Споон” и в следващите няколко месеца ще имаме готов сценарий. Не искаме това да бъде просто поредният комиксов филм за супергерои и планираме да направим нещо малко по-различно с материала.”

Освен сценарист, Тод Макфарлън ще бъде и режисьор на предстоящия “Споон”. Кастингите все още не са започнали, но от няколко месеца насам с проекта се свързва името на носителя на “Оскар” Джейми Фокс.

Самият Фокс заяви нееднократно, че има желание да изиграе главната роля на Ал Симънс – елитен агент на ЦРУ, който след като бива убит се завръща от света на мъртвите като демоничното създание Споон.

До края на годината се очаква да бъде оповестено точно кои актьори ще вземат участие във фантастичния екшън.

Ако няма нови пречки, снимките на “Споон” най-вероятно ще стартират през първата половина на 2016-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.