Продължението на "LEGO: Филмът" вече с режисьор

25.02.2015 г.
Продължението на Warner Bros. поканиха телевизионния режисьор Роб Шраб (сериала на NBC "Community") да направи своя пълнометражен кинодебют с "LEGO: Филмът 2", стана известно днес.

Студиото още не е датирало "The Lego Movie 2", но се предполага, че става въпрос за премиера през 2018 г.

Фил Лорд и Кристофър Милър, които написаха и режисираха оригиналната приключенска 3D анимация, пишат и сценария за продължението по сюжет, разработен от тях заедно с Джаред Стърн и Мишел Морган. Лорд и Милър ще бъдат и продуценти заедно с досегашните - Дан Лин и Рой Лий.

"Вдъхновени сме да работим с Роб /Шраб/", заявиха Лорд и Милър. "Той е един комедиен гений, визуален академик и го дебнем години наред. Никой не работи по-здраво от него и неговата естетика, в комбинация с чувството му за хумор, допринасят с един силен, смислен и страстен глас към проекта. Хората, които го познават, днес се пляскат по челата и си казват - ама разбира се!".

Освен като режисьор, сценарист и изпълнителен продуцент, Шраб се изявява и като автор на комикси (графични романи), от които най-известна е поредицата от 90-те години "Scud: The Disposable Assassin", както и като комедиен актьор.

Продължението на "LEGO: Филмът" е 4-тият филмов франчайз за Уорнър, които са планирали спин-офа "Ninjago" ("LEGO филмът: Нинджаго") за 23 септември 2016 г., както и неозаглавения "Batman Lego" ("LEGO филмът: Батман") за месец май 2017 г. Първоначално "The Lego Movie 2" бе предвидено за 2017 г., но в този слот влезе Батман като по-важен приоритет и затова Лего отиде за 2018 г.

Приходите от "LEGO: Филмът", копродукция между САЩ, Австралия и Дания, надхвърлиха 468 милиона долара през миналата година при бюджет от 60 млн., след което Фил Лорд и Крис Милър бяха наети за продължението още на 16 октомври 2014 г. Основната част от продукцията се извършва от австралийското студио "Animal Logic".
Copyright © 2024 Dir.bg.