Итън Хоук влиза в римейк на "Великолепната седморка"

03.03.2015 г.
Итън Хоук влиза в римейк на Итън Хоук е започнал преговори с MGM за включването си в оформящия се като all-star каст на римейка на уестърн-класиката "Великолепната седморка" ("The Magnificent Seven", 1960 г. с Юл Бринър, Стив Маккуин, Чарлз Бронсън, Робърт Вон и др.), съобщава Холивуд Рипортър.

Филмът ще събере отново Хоук с режисьора Антоан Фукуа, както и с Дензъл Уошингтън. Тримата бяха заедно в полицейския трилър от 2001 г. "Тренировъчен ден".

В каста са още Крис Прат и Хейли Бенет, която игра с Уошингтън в миналогодишния трилър на Фукуа "Закрилникът".

Сюжетът на лентата е за жена (Бенет), която наема разнородна група стрелци, за да защити града си от буйстващи бандити.
Сценарият се пише от дуото Джон Лий Ханкок ("Снежанка и ловецът", "Аламо" и особено режисурата на "Спасяването на Мистър Банкс") и Ник Пицолато (тв сериалите "Истински детектив" и "Убийството"). За разработката на сюжета те стъпват върху сценария на "Седемте самураи" (1954 г.), кредитиран и във "Великолепната седморка" (1960), написан от Акира Куросава, Шинобу Хашимото и Хидео Огуни.

Продуценти са Роджър Бърнбаум (изпълнителен продуцент на екшън фантастиките "G.I. Joe: Ответен удар" и "Робокоп") и Тод Блек ("Секс запис", "Закрилникът", "Кофти сделка"), а музиката е поверена на италианеца Мауро Фиоре.

Итън Хоук излиза от натоварена поредица награждавания, в която се сдоби с всестранно признание, включително с номинация за "Оскар" за работата си в "Юношество". В момента той работи едновременно по няколко проекта, след като наскоро завърши "Десет хиляди светии" ("Ten Thousand Saints") по дебютния роман-бестселър на Елинор Хендерсън. Фестивалната премиера на музикалната драмедия за тийнейджърите, младежката ъндърграунд култура и отношенията в "трудните" семейства бе на Сънданс на 23 януари т.г.

Успоредно на "Великолепната седморка" на Фукуа с MGM, и Куентин Тарантино прави уестърн - с The Weinstein Company, замислен обаче като съпоставка с класиката от 1960 г. Неговият филм се казва "Омразната осморка" ("The Hateful Eight") и също има звезден състав: Чанинг Тейтъм, Самюъл Джаксън, Кърт Ръсел, Дженифър Джейсън Лий, Тим Рот, Майкъл Мадсън и други. Режисьорът обаче обяви преди повече от година, че се отказва от проекта (тъй като сценарият е "изтекъл" от един от актьорите, на когото е представен).

Разработването на "Великолепната седморка" от Metro-Goldwyn-Mayer Studios датира още от 2012 г. заедно с изобилие от други заглавия от студийната библиотека, включително очаквания рестарт на "Полтъргайст", "Робокоп" от миналата година и предстоящите римейки на "Смъртоносно желание" (1974) и "Военни игри" (1983).

В групата режисьорски проекти пък на Антоан Фукуа влиза боксьорската драма "Обратен гард"* ("Southpaw") с Джейк Джиленхол, предвидена за това лято.

_____
* Обратен гард или "южна лапа" е английски и американски термин, използван от средата на 19 век за стойката на боксьорите с ударна лява ръка, за разлика от стойка "ортодокс" при боксьорите-десняци (бел.ред.)
Copyright © 2024 Dir.bg.