Неизвестният Джеси Ъшър получи главната роля в "Денят на независимостта 2"

04.03.2015 г.
Неизвестният Джеси Ъшър получи главната роля в Фокс избра звездата от тв сериала "Разкаянието на оцелелия" (Survivor’s Remorse) Джеси Ъшър за главната мъжка роля в "Денят на независимостта 2", съобщи сп. Варайъти. Той е първият актьор, привлечен в продължението на екшън фантастиката от 1996 г.

Ъшър (на снимката) ще играе сина на Стивън Хилър - героя на Уил Смит от оригиналната лента. Самият Смит няма да участва. Освен в телевизионни филми и сериали, 23-годишният Джеси Ъшър има само два кинофилма в биографията си - "InAPPropriate Comedy" от 2013 г. и спортната драма "When the Game Stands Tall" от 2014 г. Той е известен като дете-чудо, научил се да чете и пише на 2-годишна възраст, има висше кулинарно образование.

Германският режисьор Роланд Емерих обаче се завръща, за да откара проекта до премиерата му в САЩ (с помощта на 200 милиона долара) на 24 юни догодина, или близо 20 години след премиерата на първия филм. Продуценти са Дийн Девлин (продуцент и от 1996 г.), самият Емерих и австрийският композитор Харалд Клозер.

По-късно вчера вечерта (в 19:10 ч. местно време) режисьорът потвърди участието и на актьорите Лиъм Хемсуърт и Джеф Голдблъм. Последният бе в каста и на оригинала, където изигра ролята на компютърния експерт Дейвид Левинсън.

Сценарият е на абсолютно неизвестния Картър Бланчард, който в края на май 2014 г. бе определен от 20th Century Fox да пренапише вече готовия сюжет и герои, разработени от Джеймс Вандербилт. Сравнително възрастният Бланчард има малък опит като асистент-продуцент в телевизия, докато Вандербилт има в портфолиото си сценариите на "Първично", "Страх от тъмното", "Зодиак" и "Белият дом: Под заплаха", както и сюжетите на "Невероятният Спайдър-мен" и "Утеха".

Оператор ще бъде 31-годишният германец Маркус Фьордерер.

Обявен е и проектът за  "Денят на независимостта 3", който ще бъде режисиран отново от Емерих, а продуценти и сценаристи засега са той и съдружникът му Девлин.
Copyright © 2024 Dir.bg.