Официален поглед и нова информация за уестърна на Куентин Тарантино “Омразната осмица”

11.05.2015 г.
Официален поглед и нова информация за уестърна на Куентин Тарантино “Омразната осмица”След бокс офис триумфа на “Джанго без окови” Куентин Тарантино отново насочи вниманието си към уестърн-жанра. Най-новият филм на ексцентричния сценарист-режисьор носи заглавието “Омразната осмица” (“The Hateful Eight”), а за изпълнители на главните роли бяха привлечени Кърт Ръсел, Самюъл Л. Джаксън, Чанинг Тейтъм, Дженифър Джейсън Лий, Майкъл Медсън и Тим Рот. Снимките на уестърна ще приключат до края на месеца и вече се знае, че световната му премиера ще се състои през втората половина на тази година.

Копродукция между Колумбия Пикчърс и The Weinstein Company, “Омразната осмица” е един от най-дискутираните тазгодишни оригинални проекти и след успеха на “Джанго без окови” очакванията към новия уестърн на Тарантино са без съмнение големи.

С надеждата да засилят интереса на киноманите от двете студия разкриха за първи път (чрез корицата на Entertainment Weekly) как изглеждат трима от главните персонажи в предстоящата лента. На разпространената снимка се виждат превъплътените в ролите си Кърт Ръсел, Самюъл Л. Джаксън и Дженифър Джейсън Лий.

Ръсел играе ролята на ловеца на глави Джон "Бесача" Рут, Джаксън е в образа на бившия войник Маркуис Уорън, а Лий се превъплъщава в ролята на Дейзи Домерг - издирвана бегълка, която попада в плен на "Бесача".

Действието на “Омразната осмица” е ситуирано в щата Уайоминг, само две години след края на Гражданската война. Сюжетът се фокусира върху напрежението между няколко души, които след изненадващата поява на снежна буря се оказват в капана на почивна станция за дилижанси. Всички искат да стигнат до градчето Ред Рок, но не всички ще се измъкнат живи от снежния капан.

Сред главните персонажи във филма се открояват съперничещи си ловци на глави, дезертирал войник, мистериозен наемник, високопоставен генерал от Конфедерацията и млад ренегат с амбицията да стане шериф.

По думите на Куентин Тарантино “Омразната осмица” е изпълнен "с много престрелки и кръв", но едновременно с това е далеч "по-интимен" от предишните му два проекта “Джанго без окови” и "Гадни копилета".

Тарантино: "За мен това е уестърн-версия на "Ледена комета". Става дума за група хора на едно място, които не могат да се доверят един на друг. Определено има и някои прилики с "Глутница кучета"."

Освен вече споменатите актьори в “Омразната осмица” участват още Брус Дърн, Уолтън Гогинс, Демиан Бишир, Джеймс Паркс и каскадьорката Зоуи Бел, която вече е работила с Тарантино по "Бибрутално: Разходка смърт", "Гадни копилета" и двете части на "Убий Бил".

За заснемането на уестърна беше отпуснат бюджет от 44 милиона долара, а снимките протичат в момента в щата Колорадо.

До няколко седмици ще стане ясна точната дата през тази година, на която ще се състои световната премиера на “Омразната осмица”.
Copyright © 2024 Dir.bg.