Ще има ли пета част от вампирската поредица “Подземен свят”?

18.05.2015 г.
Ще има ли пета част от вампирската поредица “Подземен свят”?Няколко седмици след успешния кинопоход на “Подземен свят: Пробуждане” от компаниите Lakeshore и Screen Gems съобщиха, че планират да продължат вампирската поредица с още един филм. Изненадващо за много наблюдатели обаче, през 2014-та година беше разпространена новината, че вместо пети филм продуцентите са взели решение да рестартират франчайза с изцяло нов актьорски състав.

Работата по сценария на "рестарта" започна през изминалия есенен сезон, а плана на двете студия бе филма да бъде напълно завършен до края на 2016-та година.

През изминалата половин година липсваше нова информация за статута на продукцията, но сега, за радост на феновете на оригиналната поредица, източници от Lakeshore разкриха, че вместо обявения рестарт студиото е дало зелена светлина за снимки на “Подземен свят 5”.

Предстоящият филм ще бъде директно продължение на “Подземен свят: Пробуждане”, а според Hollywood Reporter Кейт Бекинсейл вече е подписала договора за участие и ще се превъплъти отново в образа на култовата героиня Селин.

Завършеният сценарий на “Подземен свят 5” е дело на Кори Гудман, който е работил по сюжетите на филми като “Свещеник 3D” и предстоящия фантастичен екшън с Вин Дизел “Последният ловец на вещици”. Кастингите за поддържащи роли протичат в момента и вече се знае, че освен Кейт Бекинсейл в разработваната лента ще участва и актьора от хита "Дивергенти" Тео Джеймс. 30-годишният англичанин (който имаше кратка поява в “Подземен свят: Пробуждане”) ще изиграе отново ролята на вампира Дейвид.

Снимките на “Подземен свят 5” ще започнат в Прага през месец октомври, тази година, а на режисьорския стол ще седне Ана Фьоерстер (сериала "Престъпни намерения"). Любoпитно е да се отбележи, че в ролята си на оператор и режисьор на втори екип Фьоерстер е работила по мащабни филми като "След утрешния ден", "Белият дом: Под заплаха" и "10 000 пр.н.е".

Все още не се разкриват подробни детайли за сюжета на “Подземен свят 5” и единственото, което се знае за момента е, че екранната история ще постави героинята на Кейт Бекинсейл в центъра на война между вампири и върколаци от по-младо поколение.

Също както “Подземен свят: Пробуждане” петата част ще се разпространява в триизмерен формат.

В най-добрият случай екшъна ще тръгне по кината в края на 2016-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.