Ще има ли трети филм за Хелбой?

09.05.2015 г.
Ще има ли трети филм за Хелбой?Хелбой ІІ: Златната армия” бе едно от няколкото студийни заглавия, които през лятото на 2008-ма година бяха напълно засенчени от зрителската истерия около "Черният рицар" и изненадващо силното представяне на филма с Хийт Леджър в международния бокс офис. Режисираният от Гийермо дел Торо втори “Хелбой” приключи световния си кинопоход с разочароващи приходи от едва 160 милиона долара и много наблюдатели сметнаха, че това ще бъде и края на поредицата за добродушния червен супергерой.

В последвалите години обаче, Дел Торо и изпълнителя на главната роля Рон Пърлман нееднократно заявяваха, че е напълно вероятно да бъде направена още една част от комиксовия франчайз.

Темата за статута на “Хелбой 3” бе често дискутирана от филмовите медии и киноманите, но по една или друга причина от Юнивърсъл Пикчърс отказваха всякакъв официален коментар по въпроса. Едва през лятото на 2014-та година Гийермо дел Торо оповести публично, че слабите приходи на “Хелбой ІІ: Златната армия” и тежкото състояние на DVD и Blu-ray пазара са основните причини поради които от студиото са отказали да финансират снимките на третата част.

За радост на феновете на поредицата (и въпреки сериозните пречки) самия Рон Пърлман е твърдо решен да превърне “Хелбой 3” в реалност. Преди броени дни Пърлман публикува в Туитър съобщение до феновете си, с което ги подканва да подкрепят кампанията му за заснемането на филма. Малко след това в мрежата се появиха слухове, според които 65-годишния актьор е имал среща с продуценти от Юнивърсъл Пикчърс и е напълно вероятно работата по третия “Хелбой” да бъде възобновена.

Създателят на първите две части Гийермо дел Торо работи по продължението на "Огненият пръстен" и за момента няма негов коментар за потенциалното "възкресяване" на “Хелбой 3”.

Важно е да се отбележи, че силната подкрепа на феновете на поредицата също може да изиграе роля в крайното решение на студиото. Социалните мрежи и сайтовете за публично финансиране (като Kickstarter и Indiegogo) са вече неотменна част от света на киното и именно активната подкрепа на феновете във Фейсбук и Туитър накара началството на 20th Century Fox да даде зелена светлина на дълго разработваната филмова адаптация на комикса "Deadpool".

Все още не се знае дали същото ще се случи и с “Хелбой 3”, но добрата новина за феновете е, че творческият екип на поредицата има желание да работи по финалната трета глава. Наскоро бе разкрито, че екранните партньори на Рон Пърлман от предишните две части - Дъг Джоунс и Селма Блеър - са потвърдили (неофициално), че имат желание да изиграят отново ролите на човека-амфибия Ейб Сапиен и любимата на Хелбой Лиз Шърман.

В най-добрия случай до края на тази година ще стане ясно дали от Юнивърсъл Пикчърс ще дадат подкрепата си за “Хелбой 3”.
Copyright © 2024 Dir.bg.