Ариане Лабед замени Алисия Викандер в приключенския екшън “Assassin’s Creed”

29.06.2015 г.
Ариане Лабед замени Алисия Викандер в приключенския екшън “Assassin’s Creed”През есента на тази година ще започнат снимките на дълго разработваната филмова адаптация на световноизвестната серия видеоигри “Assassin’s Creed”. Екипът на продукцията разполага с бюджет от над 100 милиона долара, а в главната мъжка роля ще видим Майкъл Фасбендър. Екранна партньорка на актьора от “Прометей“ е носителката на “Оскар” Марион Котияр, а от студиото 20th Century Fox оповестиха още преди една година, че самия филм ще бъде само началото на нов международен франчайз.

За режисьор на “Assassin’s Creed” беше избран Джъстин Кързел, за когото това е втори общ проект с Марион Котияр и Майкъл Фасбендър след тазгодишната костюмна драма “Макбет”.

Към Котияр и Фасбендър трябваше да се присъедини актрисата от "Седмият син" Алисия Викандер, но преди броени дни стана ясно, че Викандер е отхвърлила в последния момент офертата на продуцентите и вместо това се е насочила към петата част от поредицата с Мат Деймън "Борн".

От 20th Century Fox реагираха бързо и малко по-рано днес беше оповестено името на изпълнителката, която ще заеме овакантената от Викандер позиция. Избраницата на продуцентите и режисьора е 31-годишната гъркиня Ариане Лабед, чийто най-известен филм до момента е независимият хит на Ричард Линклейтър "Преди полунощ". Лабед вече е подписала договора за участие, но за момента не се разкрива нищо за нейната героиня във филма.

Екранната история на “Assassin’s Creed” разказва за Дезмънд Майлс - барман и наследник на професионални убийци, който е пленен от мистериозна организация и принуден да пътува във времето за да събере важна информация от своите предци. В ролята на Майлс ще се превъплъти Фасбендър.

Сценарият на филма е написан от Майкъл Лесли (“Макбет”), Бил Колаж ("Приключения в Ню Йорк") и Адам Купър ("Кинти в небето"), а до няколко седмици се очаква да стане ясно кои други актьори ще се присъединят към вече потвърдените Майкъл Фасбендър, Марион Котияр и Ариане Лабед.

Българската премиера на “Assassin’s Creed” ще се състои на 23-ти декември, 2016-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.