Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Сиена Милър / Sienna Miller

Дата на раждане - 28.12.1981
Място на раждане - Ню Йорк, САЩ

Макар и родена в Ню Йорк, Сиена е отраснала в Лондон - семейството й се мести там, когато тя е на година и половина. Нейният баща е инвестиционен банкер и дилър на китайски рисунки, а майка й е южноафрикански модел и асистент на Дейвид Боуи, театрален мениджър и инструктор по йога. Сиена има по-голяма сестра. Родителите й се развеждат, когато е на 6, а при навършване на 18-годишна възраст се записва в школата при театър Lee Strasberg в Ню Йорк. Става и модел, приема малки роли в театъра и телевизията. Като тийнейджър преди това също е карала курсове по моделиерство и актьорство.

През 2004 г. участва в британския трилър "Лейър Кейк" на Матю Вон и това се счита нейният пробив. Същата година снима в американския романс "Алфи", на следващата - в "Казанова", през 2007 г. партнира на Стив Бушеми в "Интервю".

За ролята си в "На ръба на любовта" (2008) получава номинация от Британските награди за независимо кино за най-добра поддържаща актриса. Едновременно с това, Сиена Милър прави и впечатляваща театрална кариера в Лондон и на Бродуей. През 2013 г. получава номинация за Златен глобус за главната си роля в телевизионния филм на BBC и HBO "Момичето".

В личния си живот, има връзка с Джуд Лоу (2003 - 2006 г.), сгодена е за Рис Ифънс (2007 - 2008 г.), следват връзки с диджей Джордж Баркър и с актьора Балтазар Гети, отново с Джуд Лоу (2009 - 2011), била е сгодена за британския актьор Том Стъридж (връзката им продължава от март 2011 до юли 2015 г.), с когото имат дъщеря.
Copyright © 2017 Dir.bg.