Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Джон Кразински / John Burke Krasinski

Дата на раждане - 20.10.1979
Място на раждане - Нютън, Масачузетс, САЩ

Американската филрмова и телевизионна звезда е най-известен с изпълнението си в сериала "Офисът" (2005 - 2013 г.). Той е най-малкият от трима братя, майка му е медицинска сестра, от ирландси произход, а баща му е лекар, от полски произход. В гимназията Newton South се изявява в театрални пиеси, както и като бейзболист. След завършването й през 1997 г., една година преподава английски език в Коста Рика. Завършва Brown University през 2001 г. с почести като драматург и бакалавър по английска литература, след което постъпва в театралния институт "Юджийн О'Нийл" в Уотърфорд, Кънектикът.

Дебютът му в киното е през 2002 г., след което играе в няколко малки роли. През 2005 г. играе в "Снайперисти" на Сам Мендес, а следващата година - във "Ваканцията" на Нанси Майърс. Пише сценария и режисира драмедията "Кратки интервюта с неприятни хора" (2009 г.) по разказите на Дейвид Фостър Уолъс, която е номинирана за наградата на журито на кинофестивала в Сънданс.

Високият 191 см. Кразински живее основно в Лос Анджелис, от 2010 г. е съпруг на актрисата Емили Блънт, с която са заедно от края на 2008 г., имат една дъщеря.
Copyright © 2018 Dir.bg.