Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ейми Адамс / Amy Adams

Дата на раждане - 20.08.1974
Място на раждане - Виченца, Италия

Американската актриса Eйми Лу Адамс е родена в Италия - баща й е военнослужещ там, когато тя се появява на бял свят. Възпитана е като мормонка, има шестима братя и сестри. Израства в Кесъл Рок, Колорадо, САЩ. Ейми пее в училищния хор и танцува в местната трупа, надявайки се да стане балерина. В същото време работи като хостеса в The Gap и Hooters, за да може да се издържа докато си намери работа като танцьорка в някоя от продукциите на известните регионални театри.

Случайно я открива един театрален режисьор от Минеаполис. Той й предлага да се премести в Чанхасен, Минесота, където да играе в театъра. Докато се грижи за разтегнат мускул, който не й позволява да танцува тя се явява на кастинга за роля в „Убийствени мадами” (1999). Печели я и докато текат снимките Кърсти Али я увещава да замине за Лос Анджелис. Там е поканена да участва в телевизионната версия на „Секс игри” (1999) на Fox. Три години по-късно се снима при Стивън Спилбърг в „Хвани ме, ако можеш” (2002) с Леонардо ДиКаприо.

Но филмът не се оказва нейният пробив в Холивуд, както тя се надява. Около една година никой не се сеща за нея. Връща се за малко в телевизията, за да се снима в задържалия се за кратко на малкия екран сериал „Dr. Vegas”. През 2005 се снима в нискобюджетния „Junebug” (заснет само за 21 дни), който не само я показва на света, но я изпраща сред номинираните актриси за поддържаща роля в надпреварата за наградата „Оскар”. На следващата година „Дисни” я избира да играе Жизел в „Омагьосана”, за виталното си изпълнение е номинирана за „Златен глобус”.

След това се снима при Майк Никълс във „Войната на Чарли Уилсън” заедно със звездите Том Ханкс, Джулия Робъртс и Филип Сиймор Хофман. Следват независимият “Sunshine Cleaning” (2008) и „Съмнения" - за ролята на сестра Джейн е номинирана за втори път от Академията.
Copyright © 2017 Dir.bg.