Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Рене Зелуегър / Renee Zellweger

Дата на раждане - 25.04.1969
Място на раждане - Кейти, Тексас, САЩ

Рене Зелуегър е кинозвезда, известна най-широко с ролята на очарователната, обсебена от борбата с излишните килограми и цигарите, но шастлива главна героиня в "Дневникът на Бриджит Джоунс" и продължението му "Бриджит Джоунс" На ръба на разума". Зелуегър е родена през 1969 година в Тексас в семейство на швейцарски специалист по нефтени рафинерии и норвежка. Записва се да учи в Тексаския университет, където сред колегите й е Матю Макконахи. Учи английски език и има намерeние след като се дипломира да работи като детска учителка, но един от изпитите, които трябва да вземе е по драматично изкуство. Там толкова й харесва, че решава да се отдаде изцяло на актьорската работа. Започва да се явява на прослушвания и кастинги за реклами, малки роли в телевизията и игрални продукции, снимани около Остин, Тексас. Взимат я като статистка в гимназиалната комедия "Dazed and Confused|" и в зомби комедията "My Boyfriend's Back" (заедно с Макконахи). Първата й роля с реплики е през 1994 в "Reality Bites", и след това в продължението на "Тексаското клане". Големият й пробив идва когато Оливия д'Або забременява и се оттегля от снимките на "The Whole Wide World" през 1996. Зелуегър поема нейната роля, и въпреки че много малко хора виждат този ниско-бюджетен филм с Винсънт Д'Онофрио, един от тях е сценаристът-режисьор Камерън Кроу. По това време Кроу довършва сценария си за "Джери Магуайър" и се нуждае от пленителна актриса, в която да се влюби Том Круз, но и същевременно такава, която може да си позволи. При прослушването Зелуегър едва му е казала "Здравейте" и Кроу е убеден, че пред него стои бъдеща звезда.

Зелуегър получава номинация за Оскар за "Дневникът на Бриджит Джоунс" през 2001, и за мюзикъла "Чикаго" през 2002. Печели Оскар за ролята си в "Студена планина" през 2003.

Първият й сериозен приятел е Симс Елисън - басист в остинската хеви-метъл група Pariah. Следват още няколко, сред които по-известни са имената на режисьора Джош Пейт (1996-97), актьорите Джим Кери (2000), Джордж Клуни (2001) и Матю Пери (2003), музикантът от Уайт Страйпс Джак Уайт (2003), който изигра малка роля и написа песните в "Студена планина".

Нет Фокус

Филмография

Актьор: Same Kind of Different as Me Бриджит Джоунс: Бебе на хоризонта Нейно величество Мими Нова в града Момичето на отбора Апалуза Госпожица Потър Късметлията Бриджит Джoунс: На ръба на разума Студена планина Долу любовта Белият Олеандър Чикаго Дневникът на Бриджит Джоунс Аз, моя милост и Айрин Сестра Бети Цената на свободата Нещо истинско Лъжец Джери Магуайър Емпайър Рекърдс Хапки от реалността Озвучават: История с акули История с пчели

Новини

Рене Зелуегър ще изиграе Джуди Гарланд Мики Рурк влиза в "Берлин, обичам те!" Патрик Демпси в нов филм за Бриджит Джоунс Рене Зелуегър, Мат Дилън и Джак Блек - в черната комедия “You Are Here” Рене Зелуегър ще пее в “My Own Love Song” Новите проекти на Зелуегър Зелуегър се раздели със съпруга си Зелуегър със звезда на холивудската алея на славата Сватбата на Зелуегър разтърси Холивуд Златен Глобус – Номинациите Рене предпочита гърдите на Бриджит Рене получава бонус за напълняването си Джанис Джоплин разговаря със Зелуегър от гроба Рене Зелуегър отново ще бъде Бриджит Джоунс Рене Зелуегър пак в “Дневникът на Бриджит Джоунс”
Copyright © 2019 Dir.bg.