Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Вин Дизел / Vin Diesel

Дата на раждане - 18.07.1967
Място на раждане - Ню Йорк, САЩ

Марк Синклер Винсънт е роден на 18 юли 1967 г. в Ню Йорк, САЩ. Баща му, който е негов осиновител, ръководи театрална трупа, а майка му е психолог и астролог.
Първата среща на Марк с актьорската игра се осъществява когато е на седем години. С група приятели влизат в храм на Мелпомена и започват да се държат вандалски. Една жена ги спира, дава им по един сценарий и по 20 долара при условие, че идват всеки ден след училище. Така започва кариерата на Винсънт, който тръгва от театъра на баща си и стига до оф-Бродуейското обкръжение. На 17 вече с добра физика, започва да работи като охрана, за да увеличи доходите си.

По това време си променя името на Вин Дизел. През 1990 дебютира в киното с незначителна роля в „Пробуждане” (1990) с Робърт Де Ниро и Робин Уилямс. Шест години по-късно снима, пише сценария и играе главната роля в „Strays” (1996). Само след 24 месеца е забелязан от Спилбърг, който го кани в „Спасяването на редник Райън” (1998). Година по-късно снима втория си авторски проект, този път късометражен, който се казва „Multi - Facial” (1999). 2000 е годината на успеха на „Пълен мрак”, чиято тъмнина е осветена от Рада Мичъл.

Оттук нататък всеки филм, в който се снима гологлавият симпатяга се превръща в хит. През 2001 Вин снима „Бързи и яростни” с Мишел Родригес и Пол Уокър и „Рекетьори” (2001), в който има щастието да партнира на Джон Малкович и Денис Хопър. Дизел продължава с поредния хит „Трите хикса” (2002). В него отново показва мускули на поредната красива дама - Азия Ардженто.

След „Кървав прах” (2003), Вин се заема с „Хрониките на Ридик” (2004) с участието на Рон Пърлман и Майкъл Рукър. През 2005 сменя жанра като се появява в комедията „Умиротворителят”. Дизел приема роля във „Find Me Guilty”, отново различен филм от тези, в които сме свикнали да го гледаме. В съдебната драма на Сидни Лъмет става дума за най-дълго продължилия процес срещу мафията в САЩ. Пропускайки продължението на „Бързи и яростни”, той за малко се появява в третата част, в който якото състезание е в Токио.

След като го гледахме в „Мисия Вавилон” (2008), ще му се радваме в „Бърз и яростен” и ще го чакаме във вторите „Хроники на Ридик” (2009).

От 2007 г. живее с мексиканския модел Палома Хименес, имат 3 деца.

Филмография

Режисьор: Бездомници Актьор: Бързи и яростни 10 Пазители на галактиката vol. 3 Тор: Любов и гръмотевици Бързи и яростни 9 Блъдшот Трите хикса: Отново в играта Пазители на Галактиката Vol. 2 Бързи и яростни 8 Бързи и яростни 7 Последният ловец на вещици Ридик Бързи и яростни 6 Бързи и яростни 5: Удар в Рио Бърз и яростен Мисия Вавилон Умиротворителят Хрониките на Ридик Кървав прах Трите хикса Рекетьори Бързи и яростни Брокери Пълен мрак Спасяването на редник Райън Бездомници Пробуждане Сценарист: Бездомници Продуцент: Бързи и яростни 9 Блъдшот Бързи и яростни 8 Бързи и яростни 7 Бързи и яростни 6 Ридик Бързи и яростни 5: Удар в Рио Бърз и яростен Хрониките на Ридик Кървав прах Трите хикса

Новини

Том Круз стана най-високоплатен актьор, Марго Роби води при жените "Бързи и яростни" приключва с 11-ия филм „Бързи и яростни 9“ с първи плакат и тийзър Тържествено представяне на официалния трейлър на „Бързи и яростни 9“ „Бързи и яростни 9“ - заснет, но остава в тайна Шарлийз Терон с ново амплоа в „Бързи и яростни 9“ Вин Дизел е готов със сценария на Pидик 4 Терон и Мирън се завръщат в "Бързи и яростни 9" Официален старт на снимките на „Бързи и яростни 9“ Вин Дизел подготвя „Бързи и яростни“ с изцяло женски актьорски състав Еиса Гонсалес ще се присъедини към Дуейн Джонсън и Джейсън Стейтъм Започнаха снимките на филма за Bloodshot Дуейн Джонсън се скара с Тайрийз Гибсън Вин Дизел ще се снима в комедия Ще има „Трите хикса 4“ Вин Дизел подписа за "Bloodshot" Вин Дизел в екранизацията на "Blood Shot" Forbes класира актьори по участие в касови филми Най-високоплатените актьори Пореден трейлър на "Бъpзи и яростни 8": Шарлийз Терон между Дизел и семейството му Кърт Ръсел в новия трейлър на "Пазители на Галактиката Vol. 2" Умопомрачителни каскади в новия трейлър на "Трите хикса" Тийзър трейлър: сбирщина от супергерои в "Пазители на Галактиката Vol. 2" Нина Добрев редом до Вин Дизел в първия трейлър на Трите хикса 3 Хелън Мирън и Вин Дизел заедно в "Бързи и яростни" 8? Нина Добрев в „Линия на смъртта“ Шарлийз Терон влиза в "Бързи и яростни 8" Промо кадър и списък с актьорите на „Пазители на галактиката 2” Без Джет Ли в „Тpите Хикса 3”, Дони Йен го замества Ясни са премиерните дати на епизодите 9 и 10 на „Бързи и яростни” Тони Колет редом до Вин Дизел? Джет Ли в „Трите Хикса: Завръщането на Ксандър Кейдж” През 2017 г. стартират снимките на новия филм за Ридик И Самюъл Джаксън в продължението на „Трите Хикса” Вин Дизел се завръща като Ридик Вин Дизел иска Люк Евънс да изиграе Бонд Дизел обяви режисьора на "Трите хикса 3", Ф. Гари Грей ще режисира Furious 8 Вин Дизел разкрива края на „Бързи и яростни” Вин Дизел се завръща като Ксандър Кейдж Робърт Дауни мл. е най-високоплатеният актьор Задава се продължение на „Последният ловец на вещици” Бързи и яростни 8 след две години Филмови награди на MTV 2015 - номинации Нов трейлър на "Бързи и яростни 7" Нова информация за продължението на “Пазители на Галактиката” Ще има още три филма от поредицата “Бързи и яростни” "Бързи и яростни 7" - световна премиера на трейлъра, LIVE Филмови награди на MTV 2014 - номинации Вин Дизел - продуцира и участва в “The Machine” Нови три хикса за Вин Дизел Вин Дизел с намерение да режисира проект за Анибал Завоевателят Екшън-танцьорът Вин Дизел даден под съд Продължението на "Трите хикса" - без Вин Дизел Вин Дизел предпочита “XXX” пред “Бързи и яростни” Вин Дизел никога не се е съмнявал в своя успех Свободомислие в излишък - това е Вин Дизел в "Трите хикса" Хонорарите на Вин Дизел
Copyright © 2024 Dir.bg.