Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Били Крудъп / Billy Crudup

Дата на раждане - 08.07.1968
Място на раждане - Манхасет, Ню Йорк, САЩ

William Gaither Crudup - Били е роден в едно от предградията в Лонг Айлънд в семейство с три деца; в детството му неговите родители се развеждат, женят се повторно и отново се развеждат. Когато е 8-годишен, фамилията напуска Ню Йорк и се мести в Тексас, а оттам във Флорида. През 1986 г. Били завършва гимназия във Форт Лодърдейл, Флорида, след което посещава Университета на Северна Каролина в Чапъл Хил и започва да играе в театър "LAB! Theatre". Продължава в "Tisch School of the Arts" към Нюйоркския университет и завършва през 1994 г. като магистър по изящни изкуства. Година след това е неговият дебют на Бродуей в "Lincoln Center Theater".

Кариерата му в киното започва във филми като "Слипърс" (1996), "Сестрите Абът" (1997)и биографичната спортна драма "На границата на възможностите" (1998). При многото си роли в киното, Крудъп постоянно се връща в театъра, където получава две номинации и една награда "Тони". Член е на борда на директорите на "The Actors Center" в Ню Йорк.

В личния си живот Крудъп живее с актрисата Мери-Луис Паркър, от която има син (роден 2004 г.); има и връзка в периода 2004 - 2008 г. с актрисата Клер Дейнс, с която се разделя. Живее в Ню Йорк.
Copyright © 2019 Dir.bg.