Аве, Цезаре!

Hail, Caesar!

Великобритания, САЩ | 2016г | 106 минути | Драма , Комедия , Музикален | Официален сайт
- 7.6/10

За филма

В разпространение от: 05.02.2016
Премиера в България: 19.02.2016
Премиера на DVD: 20.06.2016
Производител: Mike Zoss Productions, Working Title Films, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България
Разпространител DVD: А Плюс Филмс
Награди и номинации: Номинция за Оскар 2017 г. (сценография)
Номинация за БАФТА 2017 г.

Филмът завършва трилогия, очертана от "О, братко, къде си?" (2000) и "Непоносима жестокост" (2003).

50-те години са последните от златната ера на Холивуд. Четирикратните носители на „Оскар” Джоуел и Итън Коен се завръщат като автори, режисьори и съпродуценти в тази звездна комедия.

Проследява се един-единствен ден от работата на филмово студио, изправено пред сериозни проблеми, чието разрешаване не търпи отлагане - и усилията на човека, на чиито плещи лежи отговорността да оправи всичко, включително да запази звездите на студиото.

Композиторът на филма Картър Бъруел споделя: „Това е музикална комедия, която се развива в едно холивудско студио, така че зрителят е преведен през декорите на различни продукции с различно музикално оформление, като ще видим и „степ танц във вода”.

За "Аве, Цезаре!" се говори още от 2004-та година, като първоначално сюжетът e трябвало да проследи историята на актьорска трупа от 20-те години на XX век - те поставят пиеса за Юлий Цезар. Джордж Клуни е избран за главна роля в сегашната продукция още 12 години преди нейната реализация.

Кастинг

Режисьори: Итън Коен, Джоуел Коен
В ролите: Питър Джейсън, Джош Бролин, Джордж Клуни, Рейф Файнс, Олдън Еренрайк, Тилда Суинтън, Чанинг Тейтъм, Скарлет Йохансон, Джона Хил, Долф Лундгрен, Дейвид Кръмхолц, Франсис Макдорманд, Кланси Браун, Кристоф Ламбер, Фишър Стивънс
Сценаристи: Итън Коен, Джоуел Коен
Продуценти: Итън Коен, Джоуел Коен, Тим Бевън, Ерик Фелнър
Музика: Картър Бъруел
Оператор: Роджър Дийкинс
Copyright © 2024 Dir.bg.