Търкалящи се камъни

Thundering Stones

България, Франция | 1995г | 115 минути | Драма , Семеен | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 08.12.1995
Премиера в България: 08.12.1995
Производител: БъРъ филм, НФЦ, Zelie Productions, CNC

Америка среща един баща с тримата му пораснали синове. Това е един филм-философия, въпроси, отправени към Бога, към смъртта, към истината...

Всеки от героите е изградил свой собствен живот - бащата (Георги Черкелов) отново се е оженил, синовете са поели по собствения си път... Заминаването на д-р Обрешков за Америка предоставя на синовете му възможност - общия им дом е мястото, където да се опитат да намерят отново близостта помежду си. Появата на Мария (Цветана Манева) преобръща мита за Америка - бащата не е заминавал никъде никога. Той е в близкото село.

Новата среща се превръща в драма, защото митологизирането не е изход. Остава надеждата, че един ден всеки по пътя си ще стигне до мястото, където всички ще се срещнат.

Иван Черкелов е лишил “Търкалящи се камъни” от земна любов, но пък го е натоварил с толкова трескава лудост по идентификацията на Бога, че накрая няма значение дали Мария обича Бащата, дали Сандето обича жена си, дали Бащата е обичал Майката, дали изобщо някой е срещал “Парчета любов” по пътя... Всеки е устремен към своята си бездна от въпроси без отговори.

Кастинг

Режисьор: Иван Черкелов
В ролите: Александър Трифонов, Георги Кадурин, Стефан Мавродиев, Георги Черкелов, Цветана Манева, Катя Паскалева
Сценаристи: Иван Черкелов, Ивелин Пиле
Оператор: Рали Ралчев
Copyright © 2024 Dir.bg.