Ингрид Бергман: С нейни думи

Jag är Ingrid

Швеция | 2015г | 114 минути | Биографичен , Документален | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 27.08.2015
Производител: Chimney, Mantaray Film, Svensk Filmindustri
Разпространител: Киномания 2015
Награди и номинации: Диплом "Златно око" от фестивала в Кан 2015 г. (Стиг Бьоркман)
Награда от фестивала във Ванкувър 2015 г. - най-популярен чуждестранен документален филм

"Ingrid Bergman in Her Own Words":

Безспорно е, че Ингрид Бергман, носителка на 3 награди „Оскар”, е сред митовете на киното. Разказано от шведската звезда Алисия Викандер, интимното изследване на Стиг Бьоркман на личния и професионален живот на Бергман разчита на споделеното от нейните деца и особено от дъщеря й Изабела Роселини.

Чрез тях, Бьоркман се сдобива с достъп до непоказвани досега кадри от домашни филми, бележки, писма, дневници и интервюта.

100-годишнината на Бергман, родена на 29 август, е повод за нейното честване навсякъде по света. Но тя не винаги е била обичана. Когато, на върха на славата си, тя зарязва съпруга и семейството си, за да живее с режисьора Роберто Роселини, скандалът е толкова голям, че дори американският Сенат се произнася, че тя е „въплъщение на злото”.

Бергман е била ненаситна фотографка и аматьор, документиращ с камерата си какво се случва на снимачните площадки на филмите й. Богатият й, емоционално наситен визуален архив разкрива живот, изживян в пълнота – без компромиси или претенция.

Изпълнената с любов почит на режисьора Стиг Бьоркман е многопластов портрет на изключителна личност, който ще омагьоса почитателите й и ще превърне в такива всички останали.

Прожекция на Киномания: 01.10.2015 г.

Кастинг

Режисьор: Стиг Бьоркман
В ролите: Изабела Роселини, Сигорни Уивър, Пиа Линдстрьом, Фиорела Мариани, Изота Роселини, Алисия Викандер, Лив Улман, Роберто Роселини
Сценаристи: Стиг Бьоркман, Стина Гардел, Доминика Даубенбюхел
Продуцент: Стина Гардел
Музика: Ева Далгрен, Майкъл Найман
Оператори: Ева Далгрен, Малин Коркеасало
Copyright © 2024 Dir.bg.