Висше общество

High Society

САЩ | 1956г | 111 минути | Комедия , Романтичен | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 17.07.1956
Производител: Metro Goldwyn Mayer

Смелата идея на MGM да направят римейк на романтичния фарс на Джордж Кюкор Филаделфийска история като разкошен мюзикъл с песни на Коул Портър, се оказва повече от успешна и превръща Висше общество в едно от скритите съкровища на този жанр. Певецът Бинг Кросби заменя Кари Грант като богаташ, който се опитва да си върне бившата съпруга тъкмо преди тя да сключи нов брак.

А тя е разглезената ледена кралица Трейси Лорд (Грейс Кели – неустоима и надменна в последната си филмова роля, изпълнена в оригинала от Катрин Хепбърн). Франк Синатра (самонадеян в ролята на Джеймс Стюарт) и Селест Холм са нахалните репортери, които вместо да отразяват, осуетяват предстоящата сватба. А музиката? Ах, музиката.

За разлика от пищните студийни сцени в много от мюзикълите от епохата, тук музикалните сцени са по-интимни, фокусирани върху лиризма на песните на Портър и неподражаемия стил на изпълнение на всеки от харизматичните музиканти. Армстронг задава високата нота още в началото, с чудното калипсо, разкриващо сюжета по подобие на античен хор.

Със специалното участие на Луис Армстронг и неговия оркестър като самите себе си.

Сред другите страхотни моменти са дуета на Синатра и Кросби „Well, Did Yiu Evah?”, великолепното изпълнение на Кросби и Сачмо в “Now You Has Jazz”, класическите балади“I Love You, Samantha” на Кросби и “You’re Sensational” на Синатра и незабравимия финален дует на Синатра и Холм „Who Wants to Be a Millionaire?”.

Кастинг

Режисьор: Чарлз Уолтърс
В ролите: Луис Калхърн, Джон Лънд, Грейс Кели, Селест Холм, Франк Синатра, Бинг Кросби
Сценарист: Джон Патрик
Copyright © 2024 Dir.bg.