Пришълецът: Завет

Alien: Covenant

САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Великобритания | 2017г | 123 минути | 4DX , IMAX , Трилър , Фантастика , Хорър | Официален сайт
- 7.7/10

За филма

В разпространение от: 09.05.2017
Премиера в България: 19.05.2017
Премиера на DVD: 27.09.2017
Производител: Brandywine Productions, Scott Free Productions, TSG Entertainment, 20th Century Fox
Разпространител: Александра Филмс

a.k.a. "Prometheus 2":

На колонизаторския космически кораб Covenant („Завет“) цари спокойствие. Екипажът и останалите 2 000 души на борда спят дълбоко в хиперсън и единствено андроидът Уолтър броди сам из коридорите. Корабът се е насочил към далечната страна на галактиката към планетата Origae-6, където заселниците се надяват да изградят нов дом за човечеството.

Спокойствието е нарушено, когато звездно изригване раздробява енергийните панели на „Завет“, причинявайки десетки жертви и отклоняване на мисията от курса. Скоро оцелелите членове на екипажа се натъкват на райско кътче - един истински девствен Едем с обвити в облаци планини и огромни, извисяващи се дървета. Мястото е много по-близо от Origae-6 и с потенциал на жизнени показатели като у дома. Но се оказва, че това което са открили, всъщност е тъмен и смъртоносен свят, изпълнен с неочаквани обрати. Изправени пред ужасна заплаха отвъд границите на въображението, за изстрадалите изследователи единственият изход е мъчително и опустошително бягство.

Ридли Скот се завръща към втория си режисьорски филм "Пришълецът" от 1979 г. с тази нова глава от повествованието, продължаваща историята от "Прометей" (2012 г.) - който обясняваше как и защо е бил създаден Пришълецът, средство за водене на бактериална война. Действието във филма се развива 10 години след събитията в "Пришълецът".

Доближаваме се все по-близо до разкриването на мистериозния произход на майката на всички пришълци - смъртоносния Ксеноморф.

Снимките са осъществени в Австралия и Нова Зеландия.

Ридли Скот:
"Не мисля, че сме тук по случайност. Бих искал да развия точно тази идея. Трябва да се върнем назад и да открием тези „инженери”, които са създали не само нас, но и са били способни да създават различни видове живот.”

Свързани новини

Катрин Уотърстън получи главната роля в „Пришълецът: Завет” 15 премиери през май Нуми Рапас няма да се завърне в продължението „Прометей” Ридли Скот снима „Пришълецът: Завет” в Австралия „Прометей” отново с промяна на заглавието на продължението Ридли Скот планира още три продължения на „Прометей” Ридли Скот за „Прометей 2” Ридли Скот продуцира новия “Пришълец” Нуми Рапас все пак влиза в продължението на "Прометей" Първи поглед към "Карибски пирати: Отмъщението на Салазар" Детайли от първия трейлър на "Пришълецът: Завет" Камерън: "Завърших сценария на Аватар 5" Нов трейлър от "Пришълецът: Завет" "Монахинята" ще се снима в Румъния "Бензин" на първо място в бокс офиса Китай изряза сцена с Майкъл Фасбендър - гей целувка Ходите ли на кино? 70-и фестивал в Кан 2017 - пълна програма Майкъл Майърс и „Хелоуин” отново на екран Следващата част на „Пришълецът” се отлага Новите планове на Дисни след покупката на Фокс

Кастинг

Режисьор: Ридли Скот
В ролите: Майкъл Фасбендър, Катрин Уотърстън, Нуми Рапас, Били Крудъп, Дани Макбрайд, Демиан Бичир, Кармен Иджого, Джеймс Франко, Кали Хернандес, Ейми Саймец, Гай Пиърс, Джуси Смолет
Сценаристи: Джон Логан, Данте Харпър
Продуценти: Ридли Скот, Дейвид Гайлър
Музика: Джед Кързел
Оператор: Дариуш Волски
Copyright © 2024 Dir.bg.