Пришълецът: Завет

Alien: Covenant

- 10/10

За филма

В разпространение от: 19.05.2017
Премиера в България: 19.05.2017
Производител: Brandywine Productions, Scott Free Productions, TSG Entertainment, 20th Century Fox
Разпространител: Александра Филмс

a.k.a. "Prometheus 2":

На път към отдалечена планета от далечната страна на галактиката, екипажът на колониалния космически кораб "Covenant" ("Завет") разбира, че смятаният дотогава за неизследван рай е всъщност един тъмен и опасен свят. Негов единствен населник е синтетичният Дейвид - оцелял от обречената експедиция "Прометей".

Ридли Скот се завръща към втория си режисьорски филм "Пришълецът" от 1979 г. с тази нова глава от повествованието, продължаваща историята от "Прометей" (2012 г.) - който обясняваше как и защо е бил създаден Пришълецът, средство за водене на бактериална война.

Този път, като част от предисторията на оригиналния филм "Пришълецът" (действието в новия филм се развива 30 години преди действието в него), нова група изследователи намира планетата на Инженерите - към която се бяха запътили героите в края на филма "Прометей" (Дейвид и Елизабет, в ролите - Майкъл Фасбендър и Нуми Рапас). След като екипажът на кораба "Завет" попада на невъобразима дотогава заплаха, той се опитва да осъществи едно злощастно бягство от нея...

Снимките са осъществени в Австралия и Нова Зеландия.

Ридли Скот:
"Не мисля, че сме тук по случайност. Бих искал да развия точно тази идея. Трябва да се върнем назад и да открием тези „инженери”, които са създали не само нас, но и са били способни да създават различни видове живот.”

Продуцентът и режисьор предвижда още две продължения на "Прометей", след което - и продължение на „Пришълецът” от 1979 г. Самият Ридли Скот досега бе извън франчайза на "20th Century Fox", чиято Alien-киновселена се състои още от заглавията "Пришълците" (1986) на Джеймс Камерън, "Пришълецът 3" (1992) на Дейвид Финчър, "Пришълецът: Завръщането" (1997) на Жан-Пиер Жьоне и кросоувър вариантите "Пришълецът срещу хищникът" (2004) на Пол Андерсън и "Пришълците срещу хищникът 2" (2007) на братя Страус.

Кастинг

Режисьор: Ридли Скот
В ролите: Майкъл Фасбендър, Катрин Уотърстън, Нуми Рапас, Били Крудъп, Дани Макбрайд, Демиан Бичир, Кармен Иджого, Кали Хернандес, Джеймс Франко, Ейми Саймец, Гай Пиърс, Джуси Смолет
Сценарист: Джон Логан
Продуценти: Ридли Скот, Дейвид Гайлър
Музика: Джед Кързел
Оператор: Дариуш Волски
Copyright © 2017 Dir.bg.